Du ser de på Facebook, Twitter og Instagram eller ellers i sosiale medier. Flotte bilder av vellykkede, tilsynelatende lykkelige mennesker som gjør alt de kan for å framstå som så perfekte som mulig.

For mange nordmenn er det blitt en besittelse å bli likt av andre og i tillegg framstå som rik og lykkelig.

Hvorfor det? Til de det måtte angå, det er ut med skrytebilder om seg selv og sine på sosiale medier, publiser heller ekte bilder av ekte mennesker i ekte situasjoner.

Hva andre mener om deg er egentlig ikke så veldig viktig om du tenker deg litt om. Hva du derimot mener om deg selv, og hvordan du egentlig har det innerst inne er viktigst. Danskene er de lykkeligste i verden, tett fulgt av nordmenn i følge en ny undersøkelse. Den skal man selvsagt tro på.

Allikevel er det svært mange nordmenn som knasker lykkepiller, syter og klager så snart vi har en sjanse. Mange av oss lever i en kunstig luftboble der vi så gjerne framstår som «One big happy family», sannheten er en helt annen.

Nær 600 nordmenn velger å ta sitt eget liv hvert eneste år. Det er vanlig mennesker, de fleste menn som velger å heller gå i døden for eget grep, enn å heller takle utfordringene som for mange kan se håpløse ut, men som ofte lar seg løse.

Man skal selvsagt være veldig forsiktig med å ta alle over en kam og ikke undervurdere psykisk syke mennesker som har problemer. Ingen vet hvilken lidelse andre mennesker har, og de som velger å se på døden som eneste utvei på livets utfordringer og problemer har det selvsagt helt umenneskelig vondt.

Mitt poeng er å sette fingeren på nordmenns mentalitet.

– Nordmenn flest har det vi trenger og vel så det. De aller fleste som er i full jobb har bedre økonomi enn på lang tid grunnet svært lav rente. Denne renten ser ut til å vare inn i uoverskuelig framtid.

– Derfor er det lykke vi higer etter, fordi det ligger i vår natur å ønske å få det best mulig. Jeg mener det er feil å fokusere på å oppnå en status, eller ekstrem lykke til enhver tid. VI bør være lykkelig nok for det vi har etter mitt syn.

Har man mat på bordet og klær på kroppen så holder vel det?

 vi på død og liv ha en hytte på fjellet, båt på fjorden og minst en bil hvert til alle over 18 år? Blir man lykkelig om man har iPhone, iPad, de feteste høretelefonene og ræva ful lav penger? Noen vil si ja, men jeg tror ikke på det.

Materialistisk lykke er kunstig lykke som går veldig fort over.

For ifølge en ny undersøkelse som er utført av Gallup og som er presentert av magasinet «Forbes»  havner Norge på pallen med en tredjeplass.

Undersøkelsen har kartlagt hvor lykkelige innbyggerne i de forskjellige landene er.

Fornøyde nordmenn har sikret seg plassen bak Danmark, som er på førsteplass og Finland, som er på andreplass. Imidlertid har vi ingen grunn til å klage; vi har havnet foran både Sverige, Nederland og 150 andre land.

Livets vei blir til mens du går. Du eller jeg har ingen garanti for morgendagen. Det er i dag du lever, akkurat i dag er du midt i ditt liv uansett alder, det er i disse dager du har sjansen til å påvirke livet ditt i riktig retning, hvorfor utsette det?

– Når du har helsen i behold, du har et sted å bo, du har både en partner og kanskje barn som du ser har det bra. Bør ikke det feks gjøre deg lykkelig? Det er det helt sikkert mange som er enig i. Problemet er at mange jager videre og vil ha mer lykke.

Stopp opp et øyeblikk og tenk over hvordan du egentlig har det. Selvsagt må vi ha drømmer og mål i livet, men ikke la det bli en evig jakt etter lykke, det vil til slutt gjøre deg ulykkelig.

Noen velger bort det trygge livet, og jakter alene. Tror kanskje at man finner lykken i bunnen av en spritflaske, og leter nettopp der oftere og oftere. Uforståelig for alle andre.

– Livet er uransakelig. Det kan ta brå vendinger, og vi henger alle sammen i en tynn tråd eller balanserer på livets knivsegg. Noen ganger går det galt og vi mister fotfeste. Hva hjelper det da med Mercedes i garasjen og penger på bok?

– Når uforutsette ting skjer, eller man havner i uføre for egne handlinger eller uforskyldt. Da trenger du mennesker rundt seg som bryr seg om deg. Først da kan det hende du merker i hjerte den riktige og ekte lykka. Først da kan det hende du skjønner hva lykke er.

– Noen blir lykkelige ved lukten av kaffe, andre av barnelatter, og fuglekvitter. Andre av å ha regningskuffen under kontroll, eller «når jeg ringer noen og håper de ikke tar telefonen, og de ikke gjør det», eller å se barna endelig sovne, for så å åpne en øl.

Lykke kan være alt mulig for hver og en. Helt forskjellig fra person til person. 

Da Aftenposten.no ønsket å få forslag fra sine lesere om hva som gjør de lykkelig, så var svaret tydelig. Det var hverken penger, hytte, båt eller hus med svømmebasseng.

To ord utmerket seg som større enn de andre da avisen lagde en «ord-sky» der de mest brukte ordene ble størst. Det ble ordene «SAMMEN» og «VENNER«. Heldigvis!

Derfor mener jeg det viser at det faktisk er håp for oss nordmenn, at vi faktisk setter mer pris på menneskelige relasjoner når vi skal definere lykke, enn ting og tang.

Hva gjør deg lykkelig?

 

Foto: Flickr/ Ulrich Images

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Tags: nordmenn, skryt, ulykkelig

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kvinner fantaserer om sex med fremmede menn

Vi har alle våre innerste våte drømmer og fantasier, kvinner fantaserer om å bli voldtatt av flere vell utstyrte menn...

Justin Bieber lei artistlivet og legger opp?

http://www.youtube.com/watch?v=Dh1JFPd2mts&feature=youtu.be Justin Bieber (19), gutten som er i ferd med å bli mann har en rekke ganger den siste tiden...

Lukk