Norske bloggere blir lagt merke til i utlandet

Sannsynligvis skjønner ikke så mange svensker hva du skriver, om du skriver norsk. Nå finnes det derimot svært mange gode oversettelsesystem som gjør at enhver svenske kan lese og forstå alt du skriver. 

Det har fantastiske  TWINGLY.COM valgt å utnytte til fulle. Nå kan du bruke dette verktøyet for å spre dine blogg i f.eks Sverige. Husk at svenskene var mye tidligere ute med blogging enn oss nordmenn. Som så mye annet, men nå har vi endelig blitt akseptert i Sverige, som bloggere.

Dette bøt du selvsagt utnytte du også om du elsker å skrive og i tillegg har en blogg du mer enn gjerne vil vise fram. Er du smart så kødder du litt med svenskene og legger inn et par «svorske» ord slik at svenskene ikke skjønner noe som helst.

Du vet, vi nordmenn er jo oppvokst med SVT, ABBA, Carola, SAAB. Nei, kanskje ikke SAAB, men ihvertfall masse svensker som vi mer enn gjerne har trykket til vårt barmfagre bryst. Alle nordmenn forstår hva de fleste svensker sier.

Kanskje ikke de fra langt Nord, eller fra Jønkøping eller slike Gudsforlatte steder. Men i det store og hele går det fint å forstå svenskene. «Hør ni gøkarna», og «ni pratar rett bra svenska nu». 

Flink?!

Stadig flere norske bloggere skriver så bra at det blir lagt merke til langt utenfor Norges grenser. Gode oversettelses-program må få noe av æren for dette.

At svenskene og en god del dansker ikke har lært seg norsk er jo ikke vårt problem. Det er egentlig veldig synd, for Petter Northug f.eks snakker jo flytende svensk, men ingen svensker skjønner hva Northug sier. Det spiller kanskje ikke noen rolle, Petter viser jo svenskene ryggen uansett, ihvertfall i skisporet. Danskene skjønner enda mindre og ikke kan de gå på ski heller.

Her er det hva Twingly forsøker å forklare:

Twingly er en «data-mining» selskap fra Linköping som ble grunnlagt i 2006. Vi fokuserer på å indeksere blogger og streber mot best dekning, kvalitet og støtte av hovedsakelig europeiske språk.

I dag er vi indekserer om 55millioner blogger fra hele verden. Bortsett fra «data-mining» virksomheten vil vi også gi bedrifter løsninger, slik at de kan å oppmuntre bloggere til å blogge mer om deres merkevare og produkter.

Via TWINGLY.com kommer nå en helt ny svensk Bloggportal som heter Bloggportalen.se, her har du med din norske blogg en unik mulighet til å spre din blogg i Sverige og få mange nye venner.

Husk at du må legge til linken på din blogg for at andre bloggere skal finne ditt innlegg.

 

Vargas

8 thoughts on “Norske bloggere blir lagt merke til i utlandet

 1. Bra Twingly blir brukt til mer igjen, før kunne du jo bruke Twingly til å dukke opp i Dagbladet og VG sine sider. Der innleggene du la ut på bloggen måtte ha linker til den avisartikkelen du skulle dukke opp i, noe som ga mye trafikk, som dessverre ble avsluttet. Etter det har vel ikke Twingly gitt mye trafikk til så mange i Norge er mitt inntrykk.

  Widget til å oversette bloggen din

  Uansett om du skal utnytte den svenske, nordiske og internasjonale trafikken er det viktig at det kan bli lest. Legger du en Tekst Widget i sidebar på bloggen din med koden herfra http://pastebin.com/5BPSAUBZ som jeg også har på min egen blogg. Så er det lett synlig at siden kan bli oversatt til det språket brukeren kommer fra. Da oversetter Google siden live 🙂

 2. Hvis jeg legger til Twingly så får jeg kun oversettelsesmuligheter for gjester med annet morsmål enn norsk? Hvordan finner folk bloggen min da?

  Det er altså bloggportalen.se som er plassen for å vise fram bloggen sin? Vil de automatisk hente opp nye innlegg eller må jeg pinge manuelt?

  1. Hei Lammelåret, så hyggelig:)

   Hvis du gjør som Mats skrev i sin kommentar, og legger ut en tekst widget i din sidebar på din blog, med denne koden: http://pastebin.com/5BPSAUBZ
   Så vil du kunne få oversatt teksten.

   Twingly er et selvstendig selskap som brukes av blant andre Bloggportalen.se Bruker du derimot http://www.twingly.com/ så finner du info om hvordan du kan pinge
   automatisk.

   Håper dette var til hjelp for deg.

   Håper du kommer innom igjen Lammelåret.

   Vargas

     1. Bjarne

      Du skulle bare visst hvor mange gudsforlatte plasser jeg har vært, Passvikdalen er ikke en av disse. Innbyggerne selv bruker verre formuleringer på stedet.
      Handlingen i filmen tar utgangspunkt fra dette grusomme stedet, men handlingen skjer ikke her.
      Når det er sagt, så er almenkunnskapene helt på sin plass. En merkelig kommentar forresten, som om almenkunnskapene mine skulle ha noe med innlegget å gjøre.

      Bjarne, konsentrer deg heller om din egen lille «blogg» du<;)Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.