Også Danmark vil bli rammet av den kraftigste orkanen på nesten 30 år. En orkan som kan ta liv i en rekke nasjoner. I øyeblikket ser det ut til at London vil bli hardest rammet. Er ikke britene på vakt når vindstyrker på 40 meter pr sekund kommer, kan det gå veldig galt. 

Orkanen vil sveipe gjennom store deler av det sørlige England og Wales de nærmeste dagene og langt inn i neste uke. Vinden forventes også å bringe mye regn til store områder, regn som vil gi flom på kort varsel.

– Høst-stormene kommer også i år, like  sikkert som jula kommer i desember- vil været også være ekstremt i perioder. Nå varsles det altså orkan, først mot Storbritannia, så kommer den innover Skandinavia. Skal du ut å reise den kommende uka bør du dobbeltsjekke reiseruta og om du havner i uværet.

Et slikt vær vil garantert skape problemer og forsinkelser, muligens innstilte avganger med båt, tok og fly også.


Vindstyrker opp mot 140 km/t er farlig. Fallende trær, flyvende gjenstander flyr gjennom lufta og dette kan treffe biler, folk, butikker og andre boliger. Tak vil kunne blåse av og gjøre stor skade. De trafikale utfordringen kommer ganske så raskt i en så stor by som London, når orkanen treffer.

I øyeblikket holder lavtrykket på å utvikle seg sørøst for Newfoundland, og vil bevege seg øst over Atlanterhavet de neste dagene.

Svenske myndigheter har allerede meldt orkanvarslet som vil ramme store deler av Sør Sverige, SMHI (det svenske meteorologiske institutt) melder på sin orkan skala som ender med 5 som det sterkeste, den ventede orkanen kan være så sterk som nr 3, hvis utsiktene slår til.

Norske værvarslere sitter stille før stormen, de vil ikke skremme folk uten grunn. Bare de ikke venter for lenge. Denne orkanen vil garantert merkes også langs norskkysten om noen døgn.

Skal du ut i et slikt vær, bør du ta alle forhåndsregler som mulig er. Naturkreftene skal man ha respekt for.

 

Foto: Flickr/  rocking_zim

Vargas

Tags: Orkan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tastesamfunnet- vår felles rus av tilhørighet

Hvis du tenker etter- hvor mange taster/ knapper tror du at du trykker på i løpet av en dag? 50...

Petter Northug er friskmeldt- Hør ni Sverige!?

Verdens beste skiløper, selveste "svenske-dødaren" Petter Northug er friskmeldt i god tid til OL i Russland i februar. En hel...

Lukk