Oslo er Nordens ranshovedstad- norske ungdommer står bak

Du irriterer deg over idiotene som raner uskyldige i Oslo, men visste du at de aller fleste skjer av norske unggutter? De er født i Norge har har norske foreldre. Hva skjer når gutter på 14-16 år velger å bruke fritiden sin på vold og trusler mot uskyldige medborgere?

Mer åpenhet, mer demokrati, nestekjærlighet og samhold sa tidligere Jens Stoltenberg etter 22. juli 2011. Rosetoget som samlet mange tusen mennesker i sorgtungegater gav håp.

En hel verden så til Norge som snudde det andre kinnet til mot rå og brutal terror. Vi nordmenn trodde et øyeblikk vi var annerledes og bedre enn andre. Sannheten er altså at Oslo er den hovedstad i Norden der det foregår flest ran.

Halvveis inn i november 2013 har det blitt anmeldt 58 ran i Norges hovedstad. I oktober var det 120. Oslo er en skamplett for hele Norge. Politikerne prøver å løse problemet med flere politi i gatene. Så langt uten virkning. Problemet må løses i hjemmet til de ungdommene som velger å gå den harde veien å bruke sin tid på å rane andre.

Via barne- og ungdomskolen må politiet og politikere på banene for å gjøre holdningsskapende arbeid som gir en preventiv virkning , både på kort og lang sikt.

En 16 år gammel Oslo-gutt er nylig varetektsfengslet i 6 uker pga 6 grove ran i hovedstaden. Han er tidligere tatt for grov vold og tyveri.

– 40 prosent av all kriminaliteten i Oslo skjer i området til Grønland politistasjon, som blant annet dekker Grønland, Karl Johan, Grünerløkka, Torshov og Sagene, i følge politiet. Stovner er et annet meget utsatt område der flere barn helt nede i 12 års alder skal ha blitt fra ranet verdisaker som penger og mobiltelefon. Ranene utført av norske unggutter.

Politiet setter nå altså inn enda flere ressurser for å stoppe ransbølgen i Oslo, helt uten resultat foreløpig. I snitt denne høsten har det blitt gjennomført tre ran pr dag i snitt, med en oppklaringsprosent på 18. Et urovekkende lavt tall som gir de ungdomskriminelle frie tøyler til nye ran.

Svært få foreldre er klar over hva de unge driver med på kveldstid. Hadde de visst om hobbyen til sine håpefulle, ville de vel ha tatt grep? Er Oslo-foreldre naive tullinger som driter i hva egne barn gjør på fritiden?

– Hvordan oppleves det å få penger, mobiltelefon og andre verdisaker brutalt frarøvet seg på åpen gate? Det er selvsagt skremmende og jo yngre ofret er, jo verre er det. Barn og unge som opplever noe slikt kan få store problemer i ettertid. Mange blir så redde at de dropper ut av skolen fordi de ikke tør å gå ut.

Ingen er født kriminelle. Omgangskrets, bosted og foreldrenes holdninger er med på å skape barnas mentalitet. Lærer man barn å forstå forskjellen på riktig og galt fra tidlig alder, vil de selv skjønne at man ikke skal bryte loven. Så enkelt og så viktig er det faktisk.

Alle foreldre har ansvaret for sine barn, er du en mor eller en far i Oslo? Skjerp deg!

 

Foto: Flickr / Jone K. Overland

Vargas

6 thoughts on “Oslo er Nordens ranshovedstad- norske ungdommer står bak

 1. De definerer seg som innbyggere av sine foreldres opprinnelsesland. Å kalle disse for norske er bare tull, de er kulturelt og etnisk fra sine foreldres hjemland. Hvis jeg flytter til Kina, blir jeg vel ikke kineser? Disse kriminelle krapylene utnytter sitt norske statsborgerskap for det er verdt. Forakten for det norske samfunn er total. Stopp den naive dumsnille og den totalt ødeleggende innvandringen med en gang..

  1. Hei

   Forstår din frustrasjon rundt fremmedfrykt, den er det mange med deg som har pga mange kriminelle er nettopp utlendinger. Poenget med innlegget, om du brukte et ekstra minutt å leste det en gang til, så kommer det fram at de kriminelle barneranerne ikke er mer utlending enn deg og meg.
   De er født i Oslo, eller andre steder i Norge, av norske foreldre de fleste av de.
   Det har med andre ord svært lite med utlendinger å gjøre. Våkn opp!

   Vargas

  1. Per!

   Nå skuffer du stort! Din påstand vitner om bunnløs kunnskapsløshet. Ikke la ditt rasistiske syn få fritt utløp mot feil folk.
   Alle politirapporter som er gjengitt i nyhetene forteller om norske ranere i et stort flertall. Du bør sette deg inn i saken
   før du kommer med feilaktige påstander.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.