Det å være overvektig kan være et helvete, om man er ung, gammel, kvinne eller mann. Mange mennesker ser ut til å holde seg for munn og nese når de ser på den overvektige kvinnen. Det er skremmende og kvalmt. 

Hva har skjedd med oss?

– Er kroppsfikseringen gått oss til hode? Er det å være «perfekt» i andres øyne langt viktigere enn å være et godt menneske for sin nærmeste? Jen Davi´s selvportrett forteller det meste om de mennesker hun møter på sin vei.

Det er ikke bare nordmenn som er ekstremt opptatt av vekt, kropp og overvekt. Dessverre så er norske barn helt nede i 8 års alder svært opptatt av hvordan de ser ut, det er sannsynligvis både foreldre og venner som får barn til å tenke på hvordan de ser ut.

Barn og unge skal slett ikke måtte tenke på egen vekt, de må få lov til å være barn. Foreldrene har et ansvar for at barn spiser sunt, men du som forelder bør slett ikke snakke om det å spise sunt for å redusere vekten til barna.

Foto gjengitt av Morris-Cafiero

Jen Davis sine bilder forteller litt om hvordan andre mennesker ser på overvektige, og hvordan de oppfører seg når de møter noen som henne, med noen kilo for mye på kroppen. Bildene er tatt på Time Square New York.

Morris- Cafiero startet det som kalles «Wait Watchers» i 2010, og dette prosjektet er en fortsettelse.

– Da hun tok disse bildene la hun merke til en mann som stirret på henne med et uttrykk av avsky.Da Jen sjekket flere bilder la hun merke til enda flere menn med samme uttrykk av gremmelse når de så på henne.

Jen hadde lagt merke til kommentarer fra før som gikk på henne kroppsfasong, størrelse og vekt, men å fange det på film var overraskende og sjokkerende. Hun satte bevisst opp et synlig kamera for å se reaksjonene på en overvektig kvinne som spiser, eller snakker i telefon i det offentlige rom.

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

I USA er det svært mange overvektige mennesker, men det betyr ikke at de som ikke er det- kan oppføre seg om de ser et monster e.l når de møter overvektige som Jen.

Jen er bevisst sin store kropp, men det betyr ikke at hun ikke kan kjenne på følelsen av å bli beglodd pga sin kropp.

Dette beviser hvordan mennesker som ikke vet bedre, at de tror de er bedre enn de som er større enn seg selv. Uansett hvordan du ser ut så er du unik og perfekt. Ikke la ekstrem overvekt ødelegge livet ditt, fordi det er farlig for deg, og du kan selv gjøre noe med det, men gjør det for deg selv, og ingen andre.

Du er perfekt!

Kilde: Huffington Post

Vargas

Tags: Jen Davis

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lyden av sommer, en sommer som er så alt for kort

Du ser fram i mot sommeren, kanskje den norske sommeren aller mest. Den korte regntunge, den som svikter deg gang...

Du er tiltrekkende, skal vi ha sex?

Svært mange menn hadde takket ja til sex med en kvinne de hadde truffet om hun var tiltrekkende, men ikke...

Lukk