Foreløpig er det lite opplysninger rundt hendelsen fra Slevik, noen få kilometer fra Fredrikstad sentrum. Et voksent par, en kvinne og en mann er hentet ut og bekreftet omkommet.

To andre personer som var sammen med paret er tatt med til rutinemessig avhør av politiet. Gjenopplivning ble forsøkt på stedet uten resultat.

Tidligere har det vært en rekke ulykker der mennesker har forulykket i badestamp. Uten å sette noen føringer til dødsfallene i Fredrikstad er det påfallende mange dødsfall knyttet til bading i stamp.

Noen ganger varmes denne opp med vedfyring, kan det være en form for farlig gass som kan være helseskadelig? Kan andre typer badestamper som varmes opp elektrisk utgjøre noen helsefare?

– I de fleste tidligere forhold var drukning dødsårsak, vi vet selvsagt ikke hva som har skjedd i Fredrikstad, men andre tilfeller der alvorlige ulykker har skjedd i badestamp, er det drukning som har vært resultatet. En kvinne (44) og en mann (55) druknet i en badestamp på Oppdal i 2011.

En mann druknet i Gudbrandsdalen, nærmere bestemt på Skeistølen i 2005. Dødsårsak i badestamp utenfor en hytte.

– Det er liten tvil om at det ofte finnes en sammenheng med god mat og drikke i forbindelse med bading i stamp. Uten å sette noen følere på tidligere eller ny hendelser. Det er all grunn til å se på rutinene rundt oppvarming av bade-elementene og være ekstra forsiktig med inntak av alkohol ved bruk av badestamp.

En vakt ved hver stamp høres dramatisk ut, men man bør sørge for å passe på hverandre og sørge for at ingen blir sittende alene for lenge, spesielt om flere skal bade over tid i den luksus som en badestamp i utgangspunktet skal være.

Drukning og dødsfall er av en slik karakter, så brått og uventet og en sørgelig tragedie for alle involverte.

Våre tanker går til venner og familie av de etterlatte i Fredrikstad. Ny forskning må sette en stopper for alle dødsfall knyttet til bading i stamp.

 

Vargas

 

Foto: Flickr / Matt J Taylor

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du er perfekt!

Går du rundt og bruker livet ditt til å være misfornøyd med eget utseende? Da er du ikke alene. Veldig...

Amanda 2013- Norges svar på Oscar!

Norsk film er viktig, men Norge er et lite land, kun en håndfull gode skuespillere gjør de viktigste rollene. En...

Lukk