Petter Northug er friskmeldt- Hør ni Sverige!?

Verdens beste skiløper, selveste «svenske-dødaren» Petter Northug er friskmeldt i god tid til OL i Russland i februar. En hel nasjon samt COOP-ledelsen gleder seg til en skisesong som kan bli tidenes best.

– På kvinnesiden har vi allerede to av verdens beste løpere i Bjørgen og Johaug. De to, sammen med polske Justyna Kowalczyk må finne seg i å være favoritter også kommende sesong. De andre norske jentene som Heidi Weng, Kristin Størmer Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen kan alle ta medaljer på en god dag.

Vibeke Skofterud har ikke vært så god som forventet, men er en klok løper og vil mer enn gjerne bli med å gjøre det godt i Russland, om hun blir tatt med i troppen er foreløpig ikke avgjort.

Med en Petter Northug i kanonform etter lang tids sykdom, kan» Tour de Ski «og OL i Sotsji som er vinterens absolutte høydepunkt for alle vinteridrettsutøvere i verdenseliten, bli en hyggelig opplevelse for alle som elsker norske medaljer.

Man må innrømme det med det samme, uten Petter Northug er det ikke mange gull-kandidatene på herresiden i norsk langrenn lengre. Med en Northug i form ville det gi den norske OL-troppen en «boost» som også får de andre løperne til å prestere maksimalt. Det kan også gi en meget spennende vintersesong for alle som ønsker å se Norge banke Sverige i skisporet.

Når sant skal sies, er det vel snart bare i skisporten Norge kan slå Sverige.

Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Petter Eliasen vil ikke annet enn å vise Petter Northug at han skal få bryna seg kraftig på sine landslags-kolleger allerede ved sesongstart på Beitostølen i slutten av november.

– Problemet for de andre norske ser ut til å være manglende topp-gir, de blir for tidlig tomme for mammut-kreftene Petter Northug ser ut til å være i besittelse av, når han er i knallform. De andre norske vil så gjerne, men lykkes så alt for sjeldent i viktige internasjonale renn. Ingenting har vært mer hyggelig enn overraskende gode norske resultater allerede fra start dennes sesongen.

Allerede nå er det fantastiske forhold i løypene på Beitostølen, i god tid før verdenseliten inntar turistsentret. Svenskene er helt sikkert optimister før sesongstart. Mulig de må revurdere målsetningene etter de første rennene etter sesongstart.

Petter Northug stiller utenfor landslaget dennes sesongen da han har et eget team sponset av COOP, men i OL står sør-trønder´n på startstrek for Norge. Mosviks store sønn er helt klar på å være i form i romjula når «Tour de Ski» starter. Da bør han også kunne være godt med når det hele braker løs for sesongstart på Beitostølen om ikke lenge.

Har du tro på suksess for Petter Northug denne sesongen eller tror du sykdom har satt han for langt tilbake?

Foto: Flickr/  TAKleven

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.