Plus Size modellene får mer oppmerksomhet

Dessverre er det få frodige modeller å se når de største motehusene i New York, Paris, London og Milano skal presentere sine nye kreasjoner. VOGUE, kanskje verdens viktigste motemagasin har stadig oftere valgt å publisere en frodig Plus Size modell på sin førsteside. 

– Robyn Lawley er en av de mest brukte modellene som går under denne omstridte «størrelsen», Plus Size. Robyn har vært på førstesiden i de fleste store motemagasinene og er på mange måter de store modellenes ansikt utad. Hun har også vært innom de fleste motehusene hvor hun har vist kreasjoner i fra blant andre motehuset Marc Jacobs.

Amerikaneren Marc Jacobs (50) er kanskje den aller viktigste etablerte kjendisdesigneren som har laget sin egne linjekolleksjon for store kvinner. Det har selvsagt vært en døråpner for Plus Size modeller og frodige kvinner verden over. Artisten Adele er en av de mest kjente kvinnene Marc Jacobs har jobbet med. Nå er Jacobs sjefdesigner for selveste Louis Vuitton.

Robyn Lawly (24)

– Eden Miller er den første motedesigner som har vist sin kolleksjon hos viktige «New York Fashion Week», utelukkende for plus Size modeller. Det betyr selvsagt en endring i motebransjen. De store og frodige får mer oppmerksomhet, de blir mer akseptert og mer brukt i andre settinger innen mote.

Nå er ikke Plus Size kvinner lengre «feite og dumme», de er heller sexy, ettertraktet og inn i varmen hos topp-designerne. På sikt vil dette gi et langt større tilbud hos norske kvinner som aldri vet å finne seg noe sexy hos de vanligste kjedene.

Motebransjen gjenspeiler aldri hva billig-kjedene selger, men aksept for de litt større kvinnene vil gi et langt bedre utvalg på nettbutikker og støre kjeder som er kjent for å selge merkeklær for kvinner.

– Stadig flere kjente og kjære artister, skuespillere og modeller med former får skryt og oppmerksomhet for å tørre å vise seg fram. Adele er nevnt, Kim Kardashian, Beyoncé, Robyn Lawley og Kate Winslet er alle rollemodeller for kvinner over hele verden. Nettopp fordi de vet å kle seg sexy i tillegg til å være trygg på seg selv og være stolt av sin frodige kropp.

Kanskje noe norske kvinner kan lære noe av?

 

Foto: Flickr/ dooneenindustries2010

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.