Politiet på sporet av Madeleine McCann- er hun i live?

3 år gammel ble lille Madeleine kidnappet under dramatiske omstendigheter fra hotellrommet der hun bodde sammen med sine foreldre og tvillingsøskene, Sean og Amelie som var to år gamle.

– 3. mai 2013 var det 6 år siden en hel verden var i sjokk og vantro over at en tre år gammel pike kunne forsvinne fra et hotellrom i Portugal. Et massivt lete-apparat ble satt i gang, så langt helt uten spor. Fram til nå. Britiske etterforskere har funnet nye spor og en rekke nye mennesker er avhørt. Ny spor er funnet.

Kate og Gerry McCann ble invitert til Vatikanet for å få velsignelse og trøst av Pave Benedict 30. mai 2007.

– Hva skjedde egentlig med Madeleine i byen Praia da Luz på Algarvekysten i Portugal? Britisk politi ledet en internasjonal leteaksjon man aldri har sett maken til, verken før eller siden. Politi fra mange nasjoner, inkludert venner og familie av McCann deltok i mange uker og måneder, uten resultat.

Letingen pågikk, og pågår fortsatt, bare ikke med fullt så intense styrker som det første året etter Madeleines forsvinning. Foreldrene lever i håpet om å finne sitt barn i live. Nå har det gått 6,5 år siden McCann-saken gikk verden rundt.


– Foreldrene fikk tidlig en mistanke av portugisisk politi mot seg, hovedsaklig fordi en sporhund som kunne få teften av døde mennesker gjorde tegn til at var «noe» i familien McCanns leiebil. Saken ble senere henlagt. Foreldre fikk også kritikk for å gå fra hotell-leiligheten der tre barn lå og sov. De satt ca 90 sekunders gå avstand fra leiligheten, inne på hotell-komplesket sammen med to venne-par fra Storbritannia når den fatale forsvinningen skjedde.

En ny og omfattende rekonstruksjon som omfatter alt av detaljer politiet har i saken skal nå gjøres i Portugal på hotellkomplekset der lille Madde ble kidnappet.

– Fortsatt står barnerommet hennes hjemme i Leicester helt urørt. Henne mor Kate går inn dit ved jevne mellomrom når hun føler behov for å tenke. Tenke på den tre år gamle datteren som hun elsker så høyt, og som hun skulle reise til Portugal på ferie sammen med, men reise hjem uten. Samtlige nyhetskanaler i hele Europa hadde Madeleines ansikt som toppsak, at hun ikke ble funnet er fortsatt et mysterium, og hva som skjedde med henne forblir en gåte.

De to søskene til Madeleine har ennå ikke fått lov til å sove hos jevnaldrende venner eller skolekamerater, foreldrene synes det er vanskelig å ikke ha full kontroll over sin datter Amelie og sønn Sean som nå er fylt 8 år. Hvem kan egentlig bebreide dem for det?

– Siden forsvinningen har det versert mange rykter og mange registrerte observasjoner verden over, der vitner har påstått og ha sett den britiske jenta som altså var tre år i 2007, hun ville ha vært 9 år i dag om hun var i live.

Foreldrene til lille Madeleine sitter fortsatt med en sterk tro på å få sitt kjære barn tilbake. I live.

Klarer du å sette deg inn i familien McCanns posisjon, som selvsagt deler denne med mange andre foreldre som savner et barn med uviss skjebne? Kan det finnes en verre skjebne for noen, og ikke vite hva som faktisk skjedde, og er barnet fortsatt i live?

 

Foto: Flickr/  maxi_z

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.