Reidun Øygard sier i retten at hun ikke er blind heller…

Noen er både blind og døv i Øygard-saken, en sak vi ikke har sett maken til i norsk rett noen gang. Her har vi sett en ordfører bli kledd naken, rullet i tjære og olje for så satt ut på torvet til spått og spe. Den fornærmede i denne saken en da tretten år gammel jente, nå en 17 år gammel ung voksen. 

Man skulle tro at den tidligere ordføreren Rune Øygards kone Randi, skulle kunne ha oppdaget det, om det faktisk var noe mellom mannen hennes og den unge jenta som var mer hjemme hos familien Øygard enn hjemme. Eller har hun vært «blind» fordi hun ikke ville se de faktiske forhold? Rettsaken er inne i sin andre runde, da Rune Øygard (54) ble dømt til fire års fengsel for å ha misbrukt en mindreårig. Han anket, nå er det lagmannsretten som skal avgjøre anken.

Saken har fortsatt svært mange vitale spørsmål som fortsatt står uten svar.

VG, Dagbladet, TV2, NRK og mange andre media har brukt spalteplass og sendetid i mange uker, og har Øygard-saken som hovedsak hver eneste dag. Denne saken ser ut til å aldri få noe gjennombrudd, en av partene lyver seg gjennom rettsaken, og det vil bli klarere og klarerer for jo lengre ut i rettsaken man kommer.

Rune Øygard sloss med ryggen mot veggen, han er allerede politisk død, men kan risikere mange år i fengsel om han blir dømt igjen. Hva er man villig til å si i en rettssak, om det kan være mulig å slippe? Øygard har endret kurs i denne og i den forrige rettssaken, jenta som har vist masse følelser i begge- har holdt på det samme hele veien. Hun påstår at det er snakk om mer enn 50 samleier mellom henne og Vågås mektigste mann.

Øygard var en troverdig og høyt respektert ordfører i Vågå. Han hadde besøk av den tretten år gamle jenta ofte, også når kona Reidun ikke var hjemme. Da kunne ordføreren rent teknisk ha forgrepet seg. Poenget er at det burde Reidun ha oppdaget i det hun kom hjem, jenta burde kanskje og ville ha fortalt om det. Eller latt være å komme tilbake.

Hun kom tilbake gang etter gang, helt til hun fikk seg «ny kjæreste», da ble alt langt mer komplisert, både for jenta og ordføreren.

Jeg er ikke den som skal dømme verken den ene eller den andre. Heldigvis, sannheten og fasitsvaret er det allerede svært mange som påstår de har i denne saken. Det jeg vet er hva jeg tror har skjedd, det ligger ikke i folks natur å tro annet enn at det her har skjedd et overgrep, når en en mann på flere og femti år skriver på SKYPE (et dataprogram som brukes til IP-telefoni) at han er naken, og han spør om hun er blaut. Hvorfor gjør han det om han ikke sitter der og napper i løken og er kåt på ei ung-jente? Det alene er ikke like alvorlig, som de overgrep han er anmeldt for, men det er de bevis retten har mottatt i saken.

Fru Øygard påstår i retten at det er en økende restriksjon mot jenta, som er den direkte årsaken til at jenta piner seg gjennom denne rettsaken, som hevn på at Rune Øygard, ikke ønsket at hun skulle sove hos sine nye kjæreste.

– Hvor stor belastning kan en slik sak være for en person på 17 år? Å få livet sitt brettet ut i minste detalj, i en sak der hun har politianmeldt bygdas sterke mann for seksuelle overgrep er en påkjenning få kan forstå. Skulle hun ville det, fordi Øygard satte ned benet da han heller ville at hun skulle sove hos de framfor jentas kjæreste?

Mna skal ikke sparke noen som ligger nede, eller dømme noen for det man ikke er dømt, men denne saken er allerede klar. Her er det bare snakk om hvor lang fengselsstraff det blir på den som blir dømt.

Jo Reidun Øygard, etter min mening er du blind på begge øynene. Du vil nok ikke se…

Les Ingvar Ambjørnsens kloke ord om Øygard-saken.

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.