Reisebyråene jubler for skolefri nekt utenom ferier

Samtlige reisebyrå med sans for økt profitt gnur seg nå i hendene. De vil kunne sette de prisene de ønsker i skoleferiene, reisene blir kjøpt uansett pris. Oslo og Bergen- kommune har allerede endret regelverket, og mange flere kommuner vil gjøre det samme. 

Ingen skoleelver får fritak av skolegang i skoleåret. Stadig flere familier har tidligere valgt å ta sine barn og unge ut av skolen for kortere eller lengre tid, midt i semestret. Dette ødelegger for undervisningen og ikke minst for de elevene som mister verdifull læring av pensum.

– I forrige skoleår var det mer enn 200 av 650 elever ved Skranevatnet skole i Bergen som søkte om fritak fra skolen. Like ille er det på flere av hovedstadens skoler. Slikt går selvsagt utover den skoleplanen rektorer og lærere er på lagt å gå gjennom i løpet av et semester, det er ikke lett å gjennomføre om store deler av klassen er borte gjennom hele skoleåret.

Reisebyråene synes dette er ganske greit, de vil tjene store summer på kommunenes innstramninger, all den tid folk vil reise til varmere strøk når de endelig har fri. Det vil de selvsagt, mer enn noen gang sannsynligvis.

Om man skal reise til sitt søskenbarn på Gjøvik, sin bestemor i Finnmark eller til pappa i Sveits, det blir nesten umulig om man ikke klarer å presse det innenfor en helg. Fri fra skolen er det dessverre stadig flere som ikke får.

012

Hva mener du? Er det greit at kommunene gjør reiseselskapene enda rikere, ved å komprimere alle norske skoleelvers reiser til skoleferiene? Bør ikke dette være foreldrenes valg? Eller er det riktig å stramme inn fritiden fra skolene til elevenes eget beste?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.