Reiseradioen – med sol i ørene, bare uker igjen!

Akkurat i det man kan høre den meget kjente kjenningsmelodien til Norges desidert mest populære radioprogram, starter sommeren for svært mange nordmenn. 

Jeg betaler min NRK-lisens med et smil om munnen når jeg tenker tilbake på alle de minnerike morgentimene jeg har hørt på Reiseradioen. Men kun da.

001

Mandag 24. juni 1963 gikk den første Reiseradioen på lufta. Siden har den forlystet hundretusener av radiolyttere – sommer etter sommer.

 Du har garantert hørt de kjente tonene fra åpningsmelodien, om du ikke husker å ha hørt på det svært populære sommer-programmet. De 24 første sekundene «The Kid From Red Bank» med Count Basies orkester har vært Reiseradioens kjenningsmelodi helt siden 24. juni 1963.

Reiseradioen

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rEUBwiezayE[/youtube]

Selv om Reiseradioen har gjennomgått store endringer i formen, viser kjøreplanen for den første sendingen i 1963 at mange av de faste elementene var på plass allerede da.

Mye sommerlett musikk, lett tone, badetemperaturerer og en av statsmeteorologene på plass for å fortelle om sommerværet og badetemperaturer i alle år.

Fra 9. juni til 19. august kan du oppleve jubileums-sendingen på NRK P1. Reiseradioen er 50 år i år.

En av de viktigste grunnene til å glede seg til sommeren er et radioprogram på NRK P1, som gir deg sol i ørene i to herlige sommermorgen timer fra kl 09:00 til 11:00.

Gleder du deg sommeren og Reiseradioen?

Klide: NRK.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.