Sylvester Stallone er muligens en middelmådig skuespiller, men traff et stort publikum da han slo igjennom som bokseren «Rocky». En film mange nordmenn har sett, noen likte den ikke, andre kan ikke glemme den.

Hvorfor det?

Kanskje fordi noen mennesker kan kjenne seg igjen i hvordan «Rocky» var som menneske, eller rettere sagt, hvordan Sylvester Stallone skapte skikkelsen «Rocky». En fyr som ikke var blant de smarteste, hadde trøbbel med å holde på en vanlig jobb, men hadde et godt boksetalent.

Boksingen ble som kjent hans redning.

– Noen kan kanskje like filmer der «underdogen» vinner mot favoritten, spesielt når det limes sammen som i «Rocky», der vi ser hans elskede Adrian med strikkelue og hornbriller, som egentlig er en svært vakker kvinne, hvilket «Rocky» har sett for lenge siden. Det er kun Adrian i «Rocky´s» liv.

Hvordan kan en film som er 37 år gammel fortsatt være aktuell?

Hovedsaklig fordi «Rocky» ikke bare ble en film, men en historie fortalt gjennom hele 6 filmer, produsert av og i hovedrolle med Sylvester Stallone. Filmene og historien om «Rocky» lever pga den første filmen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3VUblDwa648[/youtube]

Mannen uten jobb, Rocky uten noen framtiden, fikk sitt livs kamp som bokseren «Rocky Balboa» mot verdensmesteren «Apollo Creed», han tapte, men fikk omkamp og vant. Kanskje det kun er mulig på film. Amerikansk film.

Helter kan være helter på ordentlig, selv om de ikke finnes. Det er det som er så fint med helter.

– Det gir allikevel alle oss som fortsatt husker «Rocky» et håp om at det er muligheter for oss som ikke føler at vi har nevneverdig suksess i livet, som kanskje føler oss litt annerledes enn allmuen forøvrig.

«Rocky» var ingen dust, han var bare litt kort, litt redd, fryktelig forelsket i sin Adrian og bar på drømmen om å skape seg et liv sammen med den han elsket. Ikke mer enn det. Filmen viser fortsatt det mange av oss kan lett kjenne oss igjen i.

Higen etter å finne lykka sammen med den som betyr mest, og kanskje lykkes personlig bare på et plan, så får resten heller gå som det går.

Sylvester Stallone skapte «Rocky», og med det filmhistorie. Bokseren fra Philidephia var en av de største heltene for mange via filmrettet, og er det fortsatt. Kan det hende Stallone ikke er en så verst skuespiller allikevel?

– Personlig har jeg elsket «Rocky» siden den første filmen for 37 år siden, nettopp fordi han var den «raringen» som faktisk klarte å nå toppen som «underdog». I filmens verden er det meste mulig, for oss som har håp og drømmer i det virkelige liv kan uten problemer ha «Rocky» som et forbilde.

At filmen «Rocky», den første av i alt seks filmer- fikk Oscar for beste film i 1976 forteller bare at det var flere som likte den, da som nå.

Har du minner fra ditt første møte med filmverdens største boksehelt?

Vargas

Tags: Rocky

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Selvangivelsen- et nødvendig onde?

Før i tiden var det mange som gruet seg hele året før den forhatte Selvangivelsen skulle leveres. Noen satt i...

Suspekte førstesider i tabloidavisene

Ofte er det de samme bildene som blir brukt om det handler, om sex, kreft, ferie eller trening. Bildene er...

Lukk