Dessverre så meldes det om svært mange overfall og voldtekter mot russ også denne våren. Spesielt ille har det vært i Kongeparken utenfor Stavanger, der en russ skal ha blitt voldtatt av tre personer, og i et annet tilfelle skal det også være snakk om mer enn en overfallsmann. 

I alt fire voldtektssaker fra russe-arrangementet i Kongeparken er nå under etterforskning. Seks gutter skal ha forgrepet seg på totalt fire jenter.

Russen har et felles ansvar om å ta vare på hverandre. Mange tror at russen er fritt vilt og at de er med på alt fordi de nettopp er russ.

I flere tilfeller har politiet avdekket at det er menn i kledd russe-dress som utgir seg for å være russ, som er ute etter å lage problemer. Dette ser politiet svært alvorlig på. Er du ikke russ har du ingenting på et russe-treff å gjøre, i russe-antrekk.

Om russe-gjengene rundt om i landet nå organiserer seg mot potensielle overgrep ved å alltid gå to og to eller flere, slik at det blir verre for den potensielle overfallsmann og plukke seg ut et tilfeldig offer.

Ingen russ skal måtte gå å være engstelig i denne tiden som skal være en av de viktigste i livet. Russetiden skal være et positivt minne etter 13 års skolegang, ikke et minne om å ha blitt voldtatt i mange timer av vilt fremmede menn. Noe som kan ødelegge livet og lage arr på sjelen til evig tid.

Voldtekt er en alvorlig forbrytelse og et helvete for ofret, gå sammen, ikke la det skje med deg eller din venn.

Kongeparken har et stor sikkerhetsopplegg på de 300 målene som festivalen dekker, med over 1000 frivillige, vektere, Røde Kors og politi, totalt 2500 personer. Når det kommer så mange som 12000 russ, skal det litt til å klare å passe på alle. Samtlige overfall og voldtekter har foregått utenfor parken der det ikke har vært vakter.

Neste store russetreff er Tryvann 10. mai og 11. mai, da er det opp til deg å se etter sin venn- pass på at dere holder dere samlet og ikke blir for beruset. Det er ofte de overstadig berusede som lett kan bli offer for potensielle overfallsmenn.

Ikke vær naiv og stol heller ikke på andre enn de du kjenner fra din egen skole. Sørg for å ha en person i russebilen eller bussen, slik at de som kommer bort i fra hverandre har et møtested der det alltid er noen man kan stole på.

Russe-feiringen skal være gøy ikke en frykt for hva som kan komme til å skje.

Lykke til!

Kilde: TV2.no

 

Vargas

Tags: Russ, voldtekt

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fantastiske artister til VG-lista top 20!

21. juni kan du gå på gratiskonsert mitt Oslo sentrum å høre på fantastiske artister både fra inn og utland....

Wolves rykket ned til League One- tredje nivå i England!

Wolverhampton Wanderers er en av de mest-vinnende lag i England, og har tidligere hatt flotte statistikker som det laget med...

Lukk