Sesongen over før den har startet for Petter Northug?

Et av Norges største medaljehåp i OL i Russland i februar er Petter Northug. Så langt har opptrapping og forberedelsene vært katastrofale. Før denne sesongen gikk Team Northug inn i et samarbeid med matkjede-giganten Coop Norge.

Coop Norge med Northugs far, John Northug, og tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal står i spissen for et sponsorselskap som har forhandlet fram en sponsoravtale for Petter.

I den andre enden er det Åge Skinstad og verdens beste ski-landslag, og verdens råeste service buss som står. Skinstad har ikke lagt skjul på hvor skuffet han ble over det faktum at Norges beste mannlige skiløper valgte å gå ut av landslaget.

– Petter Northug er 27 år og har mange år igjen som aktiv skiløper. Han er allerede en svært formuende mann, og han kommer til å tjene mye mer. Legges det nå en langtidsplan med fortsatt kloke folk som kan markedskreftene, og som i tillegg skjønner skisporten, så kan Petter Northug bli blant de best betalte idretts-personligheter i Norden. Om ikke den rikeste takket være den gull-kantede avtalen med mat-giganten.

Sykdom, skade og en elendig oppkjøring kan ha spolert store deler om ikke hele den viktige OL-sesongen for trønderen.

I september i år ble det funnet et virus hos Petter Northug, dette har holdt han i sjakk siden da. Skal man kunne prestere optimalt i en OL-sesong, som utvilsomt er det største og viktigste målet på mange år for Sør-trønderen, så må man først og fremst være frisk.

I skrivende stund er sjansene små for å få se Northug i ski-sporet før jul. Om han i det hele tatt stiller til start dennes sesongen er for tidlig å si, men han har mistet så mye grunntrening som har satt Norges ski-ess kraftig tilbake rent fysisk.

For alle som elsker skisport, gode enkelt prestasjoner og norske medaljer er det trist å måtte miste Norges beste skiløper i en OL-sesong.

 

Foto: Flickr/ Espevalen

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.