Sjøkurs- NRK hurtigruta gikk på grunne!

På strekningen fra Brønnøysund til Træna skulle «Sjøkurs» gjennom et trangt sunn da det kunne ha gått riktig galt. Det gamle hurtigruteskipet var gikk på grunn, men klarte så vidt å komme seg av uten større skade. 

 Oi, oi, oi. Nei, nei, nei. Kjør på, full fart, kommanderte kaptein Frank Walsøe foran tv-kameraene. Skadene på skipet kunne ha blitt fatale om det ikke var for kapteinens resolutte reaksjon når han forstod at skipet var borte i havbunn.

Dette kunne blitt dramatisk. Det er en stor båt på 85 meter, og dette skal ikke skje. Det var en menneskelig feil, sa Walsøe til NRK da skipet gikk for egen maskin, videre til Træna.

Sjøkurs Foto: Flickr/  foxdude


NRK feirer 80 årsjubileum med en reise langs Norskekysten denne sommeren.

– Mange tusen mennesker følger den gamle Hurtigruta «Ragnvald Jarl» som har blitt omdøpt til «Sjøkurs» i anledning NRKs store sommerturne.

MS «Sjøkurs» skal besøke hele 38 havner på sin ferd gjennom Norge. «Sommeren sammen» er mottoet for prosjektet.

7 dyktige programledere fra NRK-stallen skal lose oss TV-seere fram langs Norges vakre kyst, helt fram til siste havn, 10. august som er selve utgangspunkt for reisen, Oslo.

I store deler av reisen har det gamle skipet los av Redningsselskapet, men ikke på hele reisen. Om dette blir revurdert etter denne dramatiske hendelsen vil bli avgjort før avreise fra Træna.

Kilde: TV2.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.