Skuddpremie på feite mennesker?

«Du er jo så feit at du har slett ikke livets rett, gå et sted å dø de dumme ku!»

«Hva er det du glor på da din feite gris, stjeler du all maten i kjøleskapet eller?»

«Det burde ha vært skuddpremie på så feite mennesker som deg»

– Dette og enda verre ting får mange unge norske jenter og gutter hver eneste dag. Du som forelder av barn og unge som er i stand til å si eller skrive slike meldinger til jevnaldrende har mistet noe grunnleggende med oppdragelsen.

014

Foto: privat

– Mange norske skoler har såkalt nulltoleranse for mobbing i skolen. Allikevel er det mange tusen unge som går gjennom hele sommeren og gruer seg til skolestart i august. Det kan være din datter eller sønn som gråter seg i søvn pga mobbingen.

– Mobbing på sosiale medier har eskalert de seneste årene, og ingenting tyder på at det skal bli noe bedre i tidene som kommer, om ikke norske politikere begynner å ta ansvar. Det må et lovverk på plass, der grov sjikane og mobbing er forbudt, også om det kommer som en melding på sms, via Facebook, Twitter, eller Instagram.

Nylig ble to jenter i Gøteborg dømt for mobbing via sosiale medier.

– To jenter på 15 og 16 år er dømt for å mobbe andre på internett. I løpet av tre dager i fjor la de ut navn, adresse og bilder på mange jenter og gutter. Dette ble lagt ut på det sosiale nettstedet Instagram. Flere ble kalt «Göteborgs største hore».

– Omtrent 8000 personer så bildene og leste informasjonen. Selvsagt skjer dette også i Norge. Det er først og fremst foreldrene som må og bør ta et tak i sine egne ungdommer. De unge selv skjønner ikke at det er feil å mobbe før noen setter ned benet. Skolene har ikke vært i nærheten av å få bukt med problemet, og det bør være en rektors største ansvar, å ha en skole uten mobbing.

– For mange foreldre gir blanke faen i hva de unge bedriver tiden med på fritiden. Alt for mange lar de unge gå for «lut og kalt vann», noen foreldre bryr seg og følger opp sine ungdommer, dessverre så alt for få.  Foreldre skjerp dere!

De som sliter med overvekt, kan ha problemer av ukjent årsak, man legger sten til byrden ved å komme med nedsettende kommentarer, sjikane eller skrive obskøne og negative meldinger.

Ser du noen som blir mobbet, så ta grep med det samme, vis at du bryr deg!

Kilde: ung.no

 

Vargas

 

4 thoughts on “Skuddpremie på feite mennesker?

 1. ..og ved å bruke det mobbeordet *feit* legitimerer voksne bruken og betydningen av det nedlatende og stygge ordet….Jeg har vært overvektig selv og det forundrer meg stadig at voksne oppegående mennesker velger å både omtale seg selv og andre som *feite*…nitrist!!

  1. Hei Diva

   Jeg skjønner hva du mener og du har helt rett, men for å sette fokus på en meget viktig sak, må man noen ganger ta i bruk kraftig lut.
   Ordet er helt bevisst valgt. Nettopp for å sette fokus på alle som kaller noen for feit.

   Takk for din kommentar

   Vargas

 2. Det har man gjort i X-antall år og hvor effektivt har det vært? Ehhh…nei! Ordet brukes oftere og oftere i helt andre sammenhenger, gjerne i mobbesammenheng og hvordan man da kan fortsette å tro at hvis man bruker det som *kraftig lut*….da mener jeg det er tegn på at man har bommet fullstendig. Når t.o.m Kari Jaquesson har sluttet å bruke det ordet…da viser det at hun har forstått at skal man nå frem til overvektige mennesker så må man snakke til de med respekt. Finnes ikke fnugg av respekt i F-ordet!

  1. Hei Diva

   Mulig Jaquesson har fokus på de overvektige, dette innlegget setter fokus de de ord mobberne bruker, og det er ordet feit.
   Ordet er ille i seg selv, men man kan ikke stikke hodet i sanden fordi man ikke liket ordvalget. Mange tusen norske unge mennesker blir
   kalt feit hver eneste dag. Man kan ikke flykte fra det, det er en realitet. Våkn opp!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.