Sverige skal som kjent arrangere årets “European Song Contest” eller Melodi Grand Prix som mange liker å kalle det i Norge. Det kan bli en pinlig seanse for våre naboer. Det meste gikk galt da svenskene skulle bestemme hvilken låt som skulle representere Sverige i Malmø 18. mai.

I følge samtlige større svenske nettaviser så brøt tele-nettet sammen og flere av artistene fikk dermed ikke sine velfortjente stemmer fra svenske TV-seere. Slagerfestivalen er det absolutt største live-arrangement gjennom året med nesten 30.000 gjester i salen og med mer enn 4 millioner seere. Dette gikk ikke bra.

Man kjenner igjen det samme konseptet fra Norge. Hver enkelt artist har sitt nr og et telefon nummer. Den melodi du som TV-seer liker, kan du stemme på via din telefon. Dette har vært brukt i mange år, svenskene fikser det altså ikke.

Dette var en generalprøve for det som kommer i mai, arrangørene sviktet big time for den store testen. Dette var kun for svenske deltagere, hva skjer når det kommer 30 nasjoner som skal bidra på sin egen måte på sitt språk?

Sverige, kan dere takle dette? Neppe!

Ifølge Expressen.se så var det hundrevis av sinte TV-seere som kontakten avisen og fortalte at de ikke kom gjennom på telefon. Hvordan kan svenskene sitte med riktig vinner om ikke alle fikk sine stemmer?

En vinner er kåret og han heter Robin Stjenberg (22), han skal synge for Sverige i den store finalen i Malmø. Han skal konkurrere med blant andre hele Norges Margaret Berger (27).

Norske Joakim Haukaas (21) er en av låtskriverne til den svenske vinnerlåta  “YOU”.

Hvilken MGP-låt liker du best? Kan Norge slå Sverige på deres egen arena?

Etter min mening er det klasseforskjell på den norske og den svenske MGP-melodien. Dette går garantert Norges vei! Margaret Berger vil forlenge den norske nasjonaldagen med et helt døgn.

Finalen går i Malmø 18. mai

Vargas

Pin It on Pinterest