Slanking er oppskrytt- du går opp i vekt allikevel

Du har sikkert prøvd du også, å redusere vekten for å komme inn i favorittkjolen eller den dressen du selv synes du tar deg best ut i. Jobber du lenge nok, så kan du klare det, året etter veier du sannsynligvis mer enn da du begynte prosessen. 

Hva man putter i munnen og når- har stor betydning på din vekt.

Trening i helsestudio og svette trimrom ligger ikke for alle. Noen kan finne det direkte pinlig å komme ditt med et visst antall kilo for mye, for så å skal begynne å svette på en ergometersykkel til spott og spe for muskelbergene som står å stirrer på deg mens de ler hånlig. Nei takk, vil nok noen si.

Spiser du klokt, ofte nok, og fornuftige mengder holder du vekten ved like, og går ned om du er overvektig. Spiser du som folk flest, litt for mye og for sjeldent så går du opp i vekt. Spiser du sakte, blir du raskere mett.

Livet er for kort til å veie maten. Spis heller det du har lyst på, velg kvalitet foran kvantitet og lag maten selv. Fra skrætsj. Selv-fisket fisk smaker mange ganger bedre enn den du finner i en dårlig fryser på RIMI.


– Velger du å spise nøtter frukt, magert kjøtt og masse grønnsaker så er det med på å gi kroppen noe å jobbe med, spiser du lett fordøyelig mat som ikke er like sunn- går den ofte rett gjennom deg. Har du fått litt magevondt og måtte raskt på do etter et McDonalds besøk f.eks?

Når det kommer til stykke, hvorfor skal du egentlig slanke deg? Argumentene holder ikke om svaret er for å få draget på drømmeprinsen. Han liker etter all sannsynlighet frodige damer med rumpe, pupper og lår. Knokkel-sex er og blir turn off for de fleste menn.

– Vil du redusere vekten for å føle deg mer vell, og i tillegg få en helsegevinst ut av det, så må du være villig til å gjøre en livsstil-endring samtidig. Velger du å gå på slankepulver-diett, spise Atkins-barer og gå på Lavkarbo-dietter, så risikerer du enten å bli syk, eller gå raskt ned i vekt for så å gå opp igjen.

– Fagfolk som har studert Lavkarbo over tid, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Lipidklinikken ved Rikshospitalet, forskere ved NTNU, trenings-eksperter, og seriøse vitenskapelige kilder innen medisin og ernæring advarer friske mennesker fra å gå på Lavkarbo.

Ved å spise, grovt brød, nøtter, kjøtt, bær, frukt og grønnsaker så får kroppen det den trenger av næring, ikke la deg lure av utspekulerte kremmere som kun vil tjene penger på deg.

Bare den harde veien med å endre livsstil og endre hva du faktisk spiser hver eneste dag kan gi deg langsiktige resultater. Om du lurer kroppen din, med jojo-slanking kan det være direkte helsefarlig. Immunforsvaret blir svekket og fordøyelsen forstyrret.

Moderasjon, aktivitet og måtehold er stikkord du bør ha notert på kjøleskapet, mulig det kan stoppe deg når du er «fysen på noe digg.» Slanking er i grunn oppskrytt. De fleste veier mer etter et år- etter å ha prøvd å slanke seg, enn de gjorde før de startet.

Bortkastet tid og penger. Vær fornøyd med deg selv som du er- du er jo perfekt!

 

Vargas

6 thoughts on “Slanking er oppskrytt- du går opp i vekt allikevel

 1. «Fagfolk som har studert Lavkarbo over tid, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Lipidklinikken ved Rikshospitalet, forskere ved NTNU, trenings-eksperter, og seriøse vitenskapelige kilder innen medisin og ernæring advarer friske mennesker fra å gå på Lavkarbo.»

  Vitenskapen er nok ikke enig med deg her, Vargas. Det er ikke noe vitenskapelig argument for å fraråde lavkarbo. Les denne saken her, kommentert av lege Wasim Zahid: http://www.dagsavisen.no/samfunn/tynn-sammenheng/

  I de nye nordiske rådene som kommer neste år står det også svart på hvitt: «Det er ingen sammenheng mellom totalt inntak av fett, og risiko for hjerte- og karsykdom.»

  Det finnes altså ingen sammenheng, og den påstanden er basert på vitenskap.

  Om du ønsker, så er du velkommen til å henvise til vitenskapelige for påstandene dine.

  Påstanden din om at man like fort opp i vekt igjen etter lavkarbo må du også dokumentere. Mener du at det er større risiko å gå opp i vekt etter lavkarbo, enn det er å gå på andre kosthold?

  1. Hei Grete

   Jeg referer hva vitenskapen sier om Lavkarbo, jeg har lest for mye til å ikke advare mot galskapen. Om du vil kan du finne tonnevis med materiale på nett som forteller om personer som har svært dårlig erfaring med Lavkarbo som «slankemiddel» http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10051245 Og denne. Norske forsker advarer på det sterkeste om å unngå å gå på Lavkarbo-dietter, nettopp av den grunn at det kan gi hjertesykdom.

   Ja, det er riktig- du går opp like fort igjen om du går på Lavkarbo-kur, som en vanlig slankekur. Poenger henger selvsagt sammen med hva man spiser og hvordan liv man lever etter endt kur, men det er jo innlysende.

   Takk for at du stakk innom!

   Vargas

 2. Den linken du viser til er en tabloid nythetssak. Om du ser på kilden bak saken så sier den ingenting om at lavkarbo er farlig. Jeg tror du trenger deg et kurs i hvordan forskning fungerer.

  Artikkelen du linker til baserer seg på observasjonsdata. Observasjonsdataene er samlet inn via spørreskjemaer hvor deltagerne måtte huske flere år tilbake i tid hva de spiste. Du vet at observasjonsdata ikke kan si noe om årsak, bare danne en hypotese som man så tester ut?

  Har du dokumentasjon bak påstanden din om at alle som slanker seg på lavkarbo går opp igjen?

 3. Kan legge til at å skrive at «alle eksperter sier det er farlig», ikke er noe annet enn en billig hersketeknikk. Det er faktisk slik at «alle eksperter» er ikke enig. I vinter hadde landsforeningen for hjerte og lungesyke et møte hvor lavkarbo var tema. Eksperter fra hele verden var samlet og debatterte, og de var ikke enige. Så hvordan du kan hevde at alle er enige er for meg en gåte.

  1. Hehe Grete, det er vel strengt tatt du som driver med hersketeknikk når du påstår ting som ikke står skrevet i innlegget.
   I innlegget står det slett ikke noe om at alle ekspert sier at Lavkarbo er farlig. Selvsagt er det mange for og i mot. Det er det jo med alt, ikke
   bare ernæringsspørsmål.

   Du sier at det er tabloide nyheter, det er også sludder fordi om dokumentasjonen står i nettavis betyr det ikke at det er en tabloid nyhetssak. Det er hersketeknikk god som noen.

   Mange ekspert har overbevist meg om at Lavkarbo dietter er direkte helseskadelig og jeg kommer til å skrive mange blogginnlegg der det kommer
   tydelig fram at Lavkarbo er ut!

   http://www.dn.no/dnaktiv/article2288605.ece

   Som du ser av også enda et dokumentert innlegg er det fagfolk på område som fraråder folk om bruke Lavkarbo som slanke-diett.

   Du må selvsagt få mene hva du vil, men vi blir nok aldri enig i denne saken:)

   Vargas

 4. Angående denne anekdoten du viser til over her, så viste det seg i ettertid at Anna hadde en rekke problemer som høyt blodtrykk og en stressende hverdag. Begge tilstander som øker risiko betraktelig. Hun gikk også på medisiner som medførte økt risiko for hjerneslag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.