Solbakken sparket- Kevin Thelwell tar over Wolves

Da gikk det som det måtte gå, Solbakken klarte ikke å slå non-league laget Luton, han fikk dermed sparken som manager for det tidligere Premier League laget. 

I følge VG.no var avisen på besøk hos Solbakken etter cup tapet da Wolves sjefen mottok en tekstmelding om at han var avskjediget som manageren. En helt utrolig oppførsel av en arrogant eier og styreformann om det stemmer.

Mr Steve Morgan og Cheif Excutive Jez Moxey ansees som gentlemans, men denne oppførselen tyder på en panikk handling fordi fansen er misfornøyd. For oss nordmenn er det rimelig useriøst og fremmed å bli avskjediget på telefon.

Ingen seriøse bedrifter, ikke engang fotballklubber jobber på den måten. Kan VG.no nok engang ha misforstått?

                             Kevin Thelwell, tar over for Solbakken Foto: Wolves.co.uk

Hadde Ståle klart å stable et lag på bena som skjønte alvoret og tok ansvar for laget og egne handlinger, kunne nordmannens karriere sett langt lysere ut i en av Englands mest spennende klubber.

Dessverre fikk han ikke spillerne med på sine planer og de fire siste kampene kan tyde på at spillerne ønsket Solbakken bort. De la ihvertfall ikke ned noe innsats de selv kan skryte av for å prøve å spille fotball som de kunne være stolte av.

Tvert i mot. Bortsett fra noen få, så har de fleste spillerne vist en innsats, glød, engasjement og iver som er direkte skammelig for spillere med ei uke lønn på mange hundre tusen kroner.

Utelukkende trist at Ståle Solbakken fikk en så kort reise som manager for Wolverhampton Wanderers. Enda man selvsagt forstår fansen skuffelse, frustrasjon og sinne. Men han var forespeilet lengre tid.

Fotball-managere har blitt bruk og kast for rike eiere, en stor skam for den internasjonale fotballen. Ok at de får med seg en svær sjekk på veien, slik kan det selvsagt alliekvel ikke fortsette. Her må FA inn og regulere managerens kontrakt, med en minimumstid som første steg mot normale forhold.

Jeg mener klubben i West Midlands med dette er i sin dypeste krise siden Sir Jack Hayward tok over i 1990. Oppførselen til eier Steve Morgan er kanskje det som skuffer mer enn det sprtslige og det faktum at Solbakken er sparket.

Morgan viste seg ofte, og som en meget profesjonell forretningsmann da han kjøpte klubben. Siden da har vel de færreste sett han, og han har visst mangel på handlekraft eller gjort graverende feil siden da.

Da Mick McCarthy fikk sparken, hadde han fler gode kandidater til intervju, kanskje så mange som ti. Det endte med at alle som ble spurt svarte nei takk, og assistent fikk jobben ut sesongen. Det var 13 livsviktige kamper. Assistenten, Terry Connor vant ikke en eneste kamp og Wolves´s nedrykk fra Premier League var et faktum.

McCarthy og Connor har fortsatt sitt samarbeide midt i inneværende sesong i Ipswich, med brukbar suksess så langt. De slo bant annet Wolves 2-0 på Molineux, en av spikrene i Solbakkens «kiste».

Hva nå Wolves?

– Midlertidig manager er ukjente Kevin Thelwell (32). Han ble veldig nylig ansatt som Academy manager,  han skulle trene ungdomsavdelingen i Wolves´s velkjente  akademi, og kun det. Mon tro om ikke det var en baktanke med den ansettelsen.

Han har ingen tidligere erfaring med å være manager for en klubb. Thelwell har kun vært ansvarlig for utviklingsavdelingen i Derby og Preston. Neppe en fyr for de store oppgaver.

Sjansen er dessverre overhengende for at Wolves ender opp med Mark Hughes og nedrykk til division one. En skremmende og grusom tanke for alle med hjertet for Wolves.

– Steve Morgan er ikke den hedersmannen han har utgitt seg for. Han er sannsynligvis like naiv og kortsiktig i sitt tankesett som Chelsea sin eksentriske eier Roman Abramovich. Som sparker gode managere hver eneste sesong etter José Mourinho, som måtte gå etter uavgjort mot Rosenborg i en Champions League kamp i sin tid.

At Mr Morgan har sunket like dypt er alene er fryktelig skuffende.

Wolves´s framtidsutsikter ser plutselig langt mørkere ut nå enn før seriestart. Man kan måtte vente nye 19 år før vi ser Wolverhampton Wanderers i Premier League. Det skjer garantert ikke med den nåværende spillergruppe. garantert!

– Mitt hjerte foss-blør for Wolves, men også for en manager som ikke fikk nok tid. Jeg er veldig overrasket over denne avgjørelsen og mener den norske manageren burde fått prøve seg ut sesongen. Ikke alle fans er enig.

Lykke til Ståle Solbakken!

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.