Vi er midtvinters, men skal du få akkurat den sommerferien du ønsker for deg og din familie, da må du bestille nå.

– Skal du reise med din elskede på luksusferie til Seycellene, på bilferie sammen med svigermor, eller med barna til Danmark? Familiesituasjon, alder og økonomi teller alltid inn når man skal bestille sommerferie. 

Uansett hvor du skal, så er det smart å være tidlig ute. De beste hotellene i syden har vært fullbooket i et år allerede.

Men her skal du få noen tips som du garantert vil bli fornøyd med.

Har du barn i skolealder der barna liker å være i aktivitet, så må dere innom fantastiske «Høyt og Lavt Klatrepark» utenfor Larvik. Det passer for hele familien og vil gi dere noe helt utenom det vanlige.

* HØYT OG LAVT AKTIVITETSPARK LARDAL V/ LARVIK

 Unik og spennende parkopplevelse for hele familien uten kjøpepress. Klatreparken passer alle aldrer og vanskelighetgrener.. Foreldre kan slappe av på tunet mens barna boltrer seg i parken.

Hesteridning, stylter, hopping i høyet og elveaktiviteter er bare noen av de andre aktivitetene parken kan tilby i tillegg til å ha Norges lengste Zip-Line over Lågen. En park du vil besøke igjen.

Les mer her: http://www.aktivitetspark.no/

2 voksne: overnatting med frokost og billett til aktivitetsparken kr 1.205,-

2 voksne + 1 barn kr 1.335,-
2 voksne + 2 barn kr 1.635,-
2 voksne + 3 barn kr 1.800,-

Bestilling:
Quality Hotel Grand Farris
Storgata 38
3251 Larvik
33187800

CIMG3052

Foto: vargas12.com

Har din bedre halvdel allerede overtalt deg til å ta med svigermor på en to ukers bilferie til sentral-Europa, så er jo sommerferien i utgangspunktet ødelagt, men du kan jo prøve å berge stumpene.

Her er noen små tips du helt sikkert er klar over fra før, men dog verdt å nevne for de som ikke har kjørt lengre enn til Nordby i Sverige.

BILFERIE

Enten du skal på bilferie i Norge eller i Europa så er det viktig med god planlegging spesielt hvis du har med barn. Da er det viktig med hyppige stopp, nok drikke og selvsagt aldri gå fra barn i bilen.

Husk også at det er stor forskjell på vei-kulturen for hvert land du kommer til nedover i Europa. Spesielt i Spania er det ille å kjøre bil. Der er de frekke, det tutes over alt og mange sjåfører er helt overbevist om at det er de som eier veien.

Så ta det forbeholdet før du reiser. Også i Hellas går det ofte galt, og ser du små kasselignende kriker langs veiene så er det fordi det har vært dødsfall der.

– Det er påbudt med «Grønt kort»  i flere land i Europa. Sørg for å sette deg inn i lover å regler for den region du skal ferdes i. Det er kun ditt ansvar som sjåfør, og det kan bli dyrt om du ikke er oppdatert. 

Det smarteste du kan gjøre er å melde deg inn i NAF før du kjører. Det kan bli de best investerte pengene i hele sommer.  Med medlemskap i NAF er du trygg og du er sikret hjelp uansett hvor du havner i Europa. Du  kan laste ned kart og annen info fra NAF sidene på netter. NAF.no

Prisen på drivstoff er dyrt i Norge det er noe billigere ellers i Europa. Husk reiseforsikringer, og gode kart.

Og skulle dette være helt på tryne i forhold til det du ønsker å gjøre i sommer så kan du jo heller ta Hurtigruta fra Bergen til Kirkenes. Det skal være så fint har jeg hørt…

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Drap på drap i Sverige i 2013

Brutal vold, med døden som resultat øker i omfang i Sverige. I 2013 er det allerede fler drap enn på...

Christer Falck- Norges frekkeste mann?

Norges riksklyse nr 1. Han som sov seg til seier i den første Robinson-sesongen  på TV3 du vet, han med...

Lukk