Sosiale medier blir brukt av stadig flere, spesielt unge mennesker. Det er med på å gjøre mange A-sosiale. Vi snakker med venner og familie via Internett, SMS og telefon, men vi ser hverandre langt sjeldnere enn tidligere.

Før Internettet og World Wide Web ble tilgjengelig tidlig på 80 tallet, var det flere mennesker i gatene, i og rundt sin egen eiendom og på besøk hos hverandre. Sosiale medier må få skylden for at du ikke ser så mange, om du velger å gå en tur i ditt eget nabolag.

Sannsynligvis vil du møte få eller ingen.

– Vi har fått et nytt verktøy, smarttelefonen! Via denne kan vi være på Internett i løpet av sekunder, nesten uansett hvor vi er, men dette ser ikke ut til å påvirke vårt eget ønske til å fysisk møte andre mennesker.

Når kom det noen på besøk- helt uanmeldt hjemme hos deg? Har du egentlig besøk noen gang?

Man skal ikke så veldig mange år tilbake i tid, før det var helt vanlig at man besøkte venner og familie i langt større grad enn i dag.

– Sosiale medier er et fantastisk verktøy man har til å kunne kommunisere, men det gjør oss A-sosiale og kanskje litt folkesky på sikt. Det er alarmerende og bør taes på alvor. Gjør det til en vane at du velger deg et par dager i uken, der du logger av Facebook Twitter og resten av de sosiale nettverkene du er innom daglig.

Gå på trening, gå på kino med venner, besøk mormor eller stek noen vafler med din bestevenn.

– La sosiale medier være et viktig verktøy for deg i hverdagen, men ikke la det styre livet ditt. De fleste av oss har mange venner. Dessverre er de på Facebook, og strengt tatt så kjenner vi kanskje bare 20% spesielt godt, resten er bekjente og venner av andre venner.

– Er man sosial og møter andre mennesker ansikt til ansikt gir det oss en bedre hverdag. Forskning viser med tydelige tall, at de som velger å være utadvendt og møte andre mennesker og er i full jobb, er langt mer fornøyd med livet enn de som er A- sosiale gjennom livet.

Sjansen for å møte den rette, er også mye større om man er på rett sted til riktig tid…

Vargas

Foto: Flickr/  Marianne Røsvik

Tags: asosial, bestevenner, besøk, Facebook, sosial, sosiale medier, Venner

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvordan behandler du din beste venn?

Gode venner vokser slett ikke på trær. De fleste av oss har kanskje bare en håndfull ekte venner, venner som...

Bruddet- det er slutt, du er redd og alene…

Bruddet, det smertefulle bruddet. Dere hadde planlagt alt, han hadde fridd og du hadde svart ja, alt var så fint....

Lukk