Sosiale medier- kan det brukes til alt, bør du dele alt?

Sosiale medier. Du vet hva det innebærer og har flere kanaler du bruker flittig. Men bør man bruke det til absolutt alt? Aborter, død, kreft, forelskelse, skilsmisse og skryt? De fleste kjenner seg sikkert igjen i en eller flere kategorier. 

– Sosiale medier (kanaler eller plattformer) som ved hjelp av Internett eller web-basert teknologi, åpner for interaksjon mellom to eller flere mennesker eller nettbrukere står det i fasiten om du tjuvtitter.

Har du ikke noe å skrive om, så er det bedre å la være.

Twitter, Facebook, blogg, LinkedIn og Instagram samt mange flere. Du kan dele dine meninger om alt til hele verden om du går nok inn for det, om verden lytter til nettopp deg er en helt annen sak.


– Mange kjente og ukjente mennesker liker å dele seg og sitt med andre, noen er dyktige og tør å dele både gode og dårlige sider, dessverre så er det også mange som utelukkende velger å legge ut skrytebilder av seg selv, ved enhver mulighet. Lite smart og på grensen til å være patetisk.

– Noen journalister jeg kjenner er svært dyktige til å bruke sosiale medier som et verktøy for å få ut sitt budskap i positiv forstand, og det er nettopp det sosiale kanaler er til for. Å få så mange som mulig til å lese det budskapet som er skapt for å deles.

Arriana Huffington (62) Foto: Flickr/ jdlasica

– Du som er blogger har faktisk en like stor muligheten som hvilken som helst nettavis til å dele din mening med verden, innholdet avgjør om den blir lest av 10, 100 eller mange tusen mennesker. Er du den første til å skrive noe revolusjonerende og nytt, vil det selvsagt generere trafikk til nettopp det innlegget.

Huffington Post er en av verdens største nettaviser, skapt av Arriana Huffington som en blogg, solgt til AOL (American online) for $315 millioner, i all hovedsak pga et viktig og godt innhold. Nettavisen.no bruker HP som en av sine viktigste kilder og har den amerikanske giganten som sitt forbilde.

– Du som elsker å skrive skal selvsagt fortsette med det, og du bør dele alt du mener det er riktig å dele og som du kan stå inne for. Ikke la andre bestemme hva du skal dele, selv om det ikke tar seg ut med skryte bilder for enhver anledning.

– Uansett hva DU velger å bruke sosiale medier på så må du regne med å få meninger tilbake på det du publiserer. Ikke forvent at du blir konge eller dronning på bloggosfæren, eller at du topper alle lister på et øyeblikk, men den sosiale plattformen med masse forskjellige kanaler er til for alle.

Både deg, meg og Arriana Huffington som fortsatt jobber med Huffington Post. Bare ikke forvent å få like stor respons med mindre du er en journalist eller forfatter i verdensklasse.

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.