Suarez med ny kontrakt- ukelønn 1.7 millioner kroner!

http://www.youtube.com/watch?v=uFqCMRS-umc

Luis Suarez (26) skrev nylig under en ny og forbedret kontrakt med Liverpool. Det gir han en ukelønn på døye 1.7 millioner kroner En av verdens beste spillere har med det den best betalte kontrakt i klubbens 121 år lange historie. Fortjent? Selvsagt!

Hvor kommer pengene fra?

Alle spillere som scorer de målene landslagsspilleren fra Uruguay scorer i tillegg til det antallet Suarez gjør, vil markedet i Premier League  være villig til å betale slike enorme summer til de beste spillerne. Man kan fort spørre seg hvordan kan en fotballklubb ha råd til å betale slike summer?

Et godt spørsmål da man ser konturene av mange klubber på randen av konkurs, både i Norge i mange andre land.

Liverpool er en av de største klubbene i Europa, de har en amerikansk eier i John W. Henry. En dyktig forretningsmann som blant annet eier «Boston Red Socks» (baseball-lag) og er hovedaksjonær i «Fenway Sports Group». En mangemillionær med stor suksess. Han driver Liverpool Football Club sammen med Tom Werner som også er aksjonær i «Fenway».

– Klubbens eiere har selvsagt ansvaret for hele klubbens økonomi, herunder spillernes astronomiske lønn. Allikevel er det via TV-avtaler klubbene får via gode avtaler via senderettigheter pr kamp. Forrige sesongs vinner, Manchester United fikk £60.8 millioner i Premier League-trofee premie som vinnere, via TV-avtalen, hvilket var ny rekord. QPR som rykket ned fikk £39.8 millioner.

– Basert på de store summene klubbene får via avtaler gjort mellom Premier League, TV-selskapene og hver respektive klubb, kan klubbene unngå konkurser til tross for å betale spillere millioner av kroner i lønn hver uke. Klubben har også en inntjening på annen reklame med sponsorer, salg av sesongkort og andre billetter, samt salg av supporterutstyr.

Luis Suarez fra syndebukk til helt

Forrige sesong kom Suarez på kant med de fleste og det hele toppet seg da han bet Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic (29), som vred seg løs i voldsomme smerter. En forseelse Liverpool-spilleren fikk 10 kampers karantene for.

Da spilleren fra Uruguay spilte for Ajax gjorde han det samme og fikk 7 kamper karantene, men det var altså i de nederlandske æresdivisjon. Det er langt strengere regler for å ikke oppføre seg som folk i England. Suarez la seg langflat og beklaget sin oppførsel.

Denne sesongen har han latt bena gjøre handlingene og mannen med alle negative oppslag forrige sesong har endret seg til å bli kalt mr. perfect i stedet. Til tross for utestengelse er han toppscorer i Premier League, Liverpool ligger på 2. plass i den knalltøffe ligaen og har pr 16 kamper en bedre plassering enn på mange år, enda det er mye igjen av sesongen.

Liverpool kan vinne Premier League dennes sesongen

Manager Brendan Rodgers har fått det som han ville. Liverpool «sprengte banken» for å beholde sin juvel. Med Luis Suarez i målkåt form videre ut over i sesongen kan Merseyside- klubben like godt vinne hele greia.

Manchester City, Arsenal og Chelsea er nok større favoritter enn de Liverpool, men med de poengene de har pr i dag er det bare Arsenal som ligger foran på den velkjente tabellen.

– Med enda et overgangsvindu åpent 1. januar til 31. januar kan Liverpool forsterke laget og de planene er i ferd med å flaske seg for Rodgers. Mohamed Salah (21) som er kalt den egyptiske Messi er på vei til Anfield fra sveitsiske Basel. Overgangssum ca. 120 millioner korner.

 

Det koster flesk å ha gode spillere på laget, det koster enorme summer å beholde de beste.

 

Foto: Flickr/  cap_gundamgirl

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.