T-bane konduktør sa det mange mener, men ikke tør si

Når man ser på behandlingen av Rom-folket i Norge så er T-bane konduktørens melding både høflig og presis«I don’t want any gypsies on board. Please get off.»

Den er ihvertfall ikke noe verre enn måten folk snakker til ROM-folk og andre bostedsløse på i hovedstaden spesielt. Politiet i Oslo er med på «mobbe-kampanjen» ved å jage ROM-folk bort i fra områder de mener å ikke ha tilhørighet, hvor har forresten ROM-folket sin tilhørighet? Ikke i Oslo om du spør politiet.

– Det er også kjent ved flere anledninger at sigøynere og representanter for ROM-folket er tatt med av politiet og kjørt langt ut av byen. Hva er meningen med det, og hvordan behandling er det av forsvarsløse mennesker som bare prøver å eksistere?

«Gypsies» (sigøynere) og ROM-folk er vel stort sett det samme folkeslaget, jaget på flukt gjennom Europa i generasjoner. Nå skal de også fjernes fra Oslos kollektivtrafikk. Skammelig og kvalmende.

Allikevel må jeg si meg forundret over de sterke reaksjonene fra T-banekonduktørens melding.

Husk at ROM-folket blir jaget rundt i de fleste storbyer i Norge som skadeskutte villdyr. De sover i containere, under åpen himmel, og provisoriske telt og under presenninger, året gjennom. Jeg er overrasket over at folk blir opprørt over T-bane meldingen. Det er så absolutt ingen nyhet. Det er nettopp slik det norske folk, som har blitt så jævlig flinke til å holde sammen etter 22. juli 2011, behandler sine medmennesker .

Da ROM-folk debatten raste som verst i fjor sommer, fikk de et tilbud om å få bo på et grustak utenfor Oslo, beboerne i nærområdet ble rasende og stod faktisk og ropte skjellsord til de som prøvde å finne ly for natten.

Sigøynere, ROM-folk og andre uteliggere, norske eller utenlandske er av kjøtt og blod, noens datter eller sønn, disse menneskene har like rettigheter å få leve uten å bli trakassert som din sønn eller datter.

 Foto: Copyright Bente Bjørnå

Vi nordmenn må gå i oss selv og se hvordan vi oppfører oss mot andre mennesker, spesielt de minoritetsgrupper som kommer til Norge for å prøve å overleve. Kunnskapsløshet og fremmedfrykt skinner gjennom i alle samfunnslag. Vi tror at alle som ikke snakker norsk er ute etter å stjele pengene våre.

– Hadde vi satt oss inn i hvilken situasjon mange av disse menneskene flykter fra, så hadde vi kanskje betalt trikkebilletten for de, i stedet for å kaste de av som annenrangs mennesker, slik amerikanerne og spesielt Ko-Klux-Klan gjorde med negrene på 20- tallet i USA.

Mange av oss nordmenn er selvgode egoister som ikke unner noen andre noe som helst. Vi bør skamme oss over hvordan vi behandler andre mennesker som har en annen hudfarge og en annen nasjonalitet enn oss selv.

T-bane konduktøren sa det alt for mange nordmenn tenker, men ikke sier, han tok seg til rette og valgte å beholde trikkevognene fri for sigøynere. Hvem blir de neste? Kanskje jødene igjen?

Jeg vemmes noen ganger over å kalle meg selv nordmann.

Vargas

3 thoughts on “T-bane konduktør sa det mange mener, men ikke tør si

 1. Jeg er ikke spesielt begeistret for verken romfolket eller andre som kommer hit til landet og bare tror dem kan gjøre akkurat som dem vil.
  Så selv om jeg ikke deler helt dit syn på dette, så synes jeg innlegget var veldig bra 🙂

  1. Hei

   Mulig de kommer til Norge for at de ikke overlever der de kommer fra?

   Nordmenn har en tendens til å ikke se klart når det kommer til egen bakgård. Det
   er skremmende at så mange ikke bryr seg om mennesker i ytterste nød. De fleste uten egen bolig
   ønsker bare å skaffe seg mat, og tak over hodet til seg og sine.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 2. Romfolket er vel kanskje ikke det verste slaget, jeg ser den. De kommer hit for å kunne redde seg selv. Mens andre kommer hit for å utnytte våre systemer og goder og tror at dem bare kan sitte og ta imot penger, ikke leve etter våre lover og regler. Det er de som kommer hit! vi har ikke bedt dem å komme….
  Men dette var litt utenfor ditt innlegg:) Blir litt ivrig når jeg først begynner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.