Foreløpig er det kun Dagbladet og VG som via sine nettaviser velger å legge ut enkelte artikler som du som kunde eller leser må selv velge om du vil betale for å få lest. Det betyr to ting. 

Enten så har de to nevnte aviser for mange nettkunder og vil ha færre, eller så er det mulig å faktisk tjene penger på folk som er villig til å betale for å lese en artikkel som står i en nettavis. En artikkel som sannsynligvis er helt gratis i en annen og minst like god nettavis som Dagbladet og VG.

Bør man betale for å lese artikler på nettet?

Selvsagt ikke, artikler og annen tekst på world.wide.web bør være gratis til alle, også norske nettaviser. Jeg kan gjette meg til at det er fler enn meg som irriterer seg over den arrogante holdningen til disse avisene som er så frekke at de velger å gjøre det på denne måten.

Jeg skjønner i utgangspunktet årsaken til at de gjør det. Det koster penger å lage gode aviser, de tjener stadig mindre på sine papirutgaver, men de tjener enorme summer på annonseinntekter, spesielt på nettet.

Dagbladet og VG er kanskje verstingene også her. Ingen aviser, med unntak av Nettavisen.no har flere annonser på sine sider enn de to største tabloidene.

Derfor bør ingen bruke de få kronene som avisene krever får visse artikler i sine nettutgaver, de er ikke verdt det uansett. Les heller en blogg, det vil alltid være gratis.

Hvis mange nok lar være å betale, forsvinner denne elendige ordningen med innlogging og betaling for å lese enkelte artikler. Avisenes redaktør bør tenke nye måter å få inn inntekt på foran å loppe lesere for penger på denne måten.

Ikke betal, les heller den samme artikkelen et annet sted en dag senere. Ikke la deg lure av grådighetskulturen blant norske avisredaktører.

– Du kan jo bare spekulere i hva avisene skal bruke den informasjonen du legger igjen i din innlogging info. Der skredder-syr de annonser ut i fra ditt behov slik at du skal bruke enda mer penger hos avisene og deres annonsører.

Det meste handler om penger. Dine penger.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Reisebrev fra vakre Ørebro

Vi nordmenn er glad i Sverige, kanskje du ikke liker å innrømme det, men du er ofte i Sverige du...

Alle bloggere bør samles på en toppliste under Nettavisen

Etter at Nettavisen kjøpte opp Blogg.no er alle norske bloggere på en eller annen måte linket opp mot Gunnar Stavrums...

Lukk