Terror uten grenser kan også ramme Norge. De verste terrorhandlingene man kan tenke seg har ennå ikke skjedd. Innen få år vil det bli satt ut i live ufattelig rå, brutal, historisk ondskap. Terror satt i system. Terror ingen kan være forberedt på. 

Terror

Ved å ramme enorme folkemengder på kort tid, der all samfunnssikkerhet er satt ut av spill, der ingen forstår hva som faktisk skjer, vil kaoset være totalt. Ved å slå ut all strømforsyning, forgifte alle drikkekilder og stenge hovedfartsåren ut og inn av den byen som er objektet- vil terroristene oppnå sine mål.

Dessverre vil dette skje et eller annet sted, en gang i framtiden. Terror uten grenser kan også ramme Norge.

Norge er ikke et sannsynlig sted at slikt skjer. Men tenk om det gjorde det? Norge er ikke vant til terror. Da det skjedde i 2011 vet man i ettertid at det meste gikk galt. Politiets sikkerhetstjeneste, PST med sjef Janne Kristiansen ville som kjent ikke ta noe kritikk innover seg, i ettertid kan man trygt si at det burde hun kanskje.

Hun måtte til slutt trekke seg fra jobben.

Bjørnland

– Ny sjef for PST er Marie Benedicte Bjørnland. Hun er en erfaring rikere, hun kan se tilbake på et terroranslag på norsk jord, og i ettertid se på alle feilene som ble gjort spesielt for Utøya-saken. Et nytt terroranslag vil etter all sannsynlighet komme like overraskende som 22. juli. Kan man være forberedt på at mange hundre sprengladninger går av samtidig hos de største installasjonene hos Statnett?

Samtidig, et annet sted i hovedstaden er det spredt ut store mengder polonium hos vann og avløpsetaten. En enkel operasjon som alene vil drepe tusenvis. E6 og E18 samt de fleste trafikkerte veier rundt byens sentrum er sperret av brennende lastebiler det vil ta tid å fjerne. Inkognitogaten 18, statsministerboligen, Slottet, Stortinget, Regjeringskvartalet og de fleste politistasjoner er allerede i ruiner, da det vil gå av langt mer effektive bomber enn det man har erfaring med fra tidligere terroranslag.

PST-sjef

Andre sentrale personer som vil være viktig i en samordnet redning- og sikkerhetsgruppe, med PST-sjef Bjørnland i spissen, er selvsagt likvidert for å forhindre forsøk på å få oversikt over kaoset som oppstår. Kanskje den største utfordring for en potensiell terrorgruppe på norsk jord.

– En terrorcelle i Oslo eller andre steder i Norge, vil kunne operere i lang tid for nøye rekognosering, planlegging og klargjøring. Kanskje i fler år. Å likvidere sentrale personer som har viktige stillinger i beredskap og sikkerhetsnettverket i Norge, må selvsagt skje samtidig.

Dette for å unngå den enorme media oppmerksomheten det vil få om, statsminister, Konge, politiets øverste ledere med fler, blir utsatt for terroranslag.

Et grufullt scenario man håper aldri må skje, verken i Norge eller noe annet sted. Lar det seg gjøre å være forberedt på noe slik?

Bare fantasien setter en stopper for hvor langt en terrororganisasjon er villig til å gå for å drepe så mange mennesker som mulig, på kortest mulig tid.

Vargas

Pin It on Pinterest