Therese Johaug med flagget på rumpa

Norges flotte ski-prinsesse, og de andre norske ski essene skaper debatt om hvordan det norske flagget skal brukes. På Beitostølen ble det brukt en ski trikot som viser de norske fargene og stripene som i det vakre norske flagget både foran og bak. 

Det er respektløst og skal ikke brukes på denne måten sier Knut Korsæth (80), æresmedlem i Norges Idrettsforbund til NRK.

Han har selvsagt helt rett i at det norske flagget fortjener den respekten det skal ha for alle i kongeriket Norge. Men jeg er av den oppfatning at dette ikke er et flagg, men flaggets farger og striper på en trikot. Det blir noe annet.

Flagget er Norges sterkeste symbol sammen med det norske kongehus, og det er det selvsagt svært mange nordmenn som har et nært og godt forhold til. Men det har mange nordmenn til våre idrettsutøvere også.

De skal gå i rødt hvit og blått, og om det gjøres på denne måten synes jeg er helt på sin plass.

Hadde det derimot vært et flagg, som var sydd på i den flotte rumpa til Therese Johaug, så ville det ha vært misbruk av flagget. Slik jeg ser det så er det ikke et flagg, men en trikot det her er snakk om.

Det er selskapet SKIGO som står bak drakta Therese Johaug brukte under sesongåpningen på Beitostølen i november i fjor.

Sjefsdesigner Hilde Hoff håper de fleste forstår at det ikke handler om en manglende respekt for flagget.

Hva synes du om den norske trikoten de norske utøverne bruker?

Vargas

 

 

2 thoughts on “Therese Johaug med flagget på rumpa

 1. Jag har en fråga: Har Korsaeth nånsin sagt nånting om just Johaugs rumpa, eller är det möjligen Patrik Sjögren (Aftonbladet) som har gjort just rumpan till en «grej»?? Jag har inte läst en enda artikel som säger att Korsaeth tagit upp rumpan som speciellt störande och samtidigt är det av nån anledning inte möjligt att kommentera en enda av Sjögrens artiklar i ämnet, så det känns misstänkt mycket som att Sjögren har satt igång nånting som ursprunget inte menade.

  1. He iJihannes

   Jeg tror nok det er plasseringen av det som fort kan ligne på de norske stripene i det norske flagget Korsæth hisser seg litt opp over. Han har ikke nevnt Johaug spesielt, men siden hun er hele Norges kjæledegge så er det det lett at det er hun det blir fokusert på.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.