Norges flotte ski-prinsesse, og de andre norske ski essene skaper debatt om hvordan det norske flagget skal brukes. På Beitostølen ble det brukt en ski trikot som viser de norske fargene og stripene som i det vakre norske flagget både foran og bak. 

Det er respektløst og skal ikke brukes på denne måten sier Knut Korsæth (80), æresmedlem i Norges Idrettsforbund til NRK.

Han har selvsagt helt rett i at det norske flagget fortjener den respekten det skal ha for alle i kongeriket Norge. Men jeg er av den oppfatning at dette ikke er et flagg, men flaggets farger og striper på en trikot. Det blir noe annet.

Flagget er Norges sterkeste symbol sammen med det norske kongehus, og det er det selvsagt svært mange nordmenn som har et nært og godt forhold til. Men det har mange nordmenn til våre idrettsutøvere også.

De skal gå i rødt hvit og blått, og om det gjøres på denne måten synes jeg er helt på sin plass.

Hadde det derimot vært et flagg, som var sydd på i den flotte rumpa til Therese Johaug, så ville det ha vært misbruk av flagget. Slik jeg ser det så er det ikke et flagg, men en trikot det her er snakk om.

Det er selskapet SKIGO som står bak drakta Therese Johaug brukte under sesongåpningen på Beitostølen i november i fjor.

Sjefsdesigner Hilde Hoff håper de fleste forstår at det ikke handler om en manglende respekt for flagget.

Hva synes du om den norske trikoten de norske utøverne bruker?

Vargas

Pin It on Pinterest