Tone Damli voldtatt verbalt av blogg-mobber

De lærde advokatene Carl Bore på mobberens side, og Johan Christian Elden (46) på Tone Damlis side krangler så busta fyker via media. Elden på sin side mener han har en sterk sak, Bore mener at dette må Tone som en offentlig person tåle. 

Ja må hun egentlig det?

Tone Damli (24) er en meget ettertraktet merkevare for bedrifter som ønsker å bruke henne og navnet hennes i media-sammenheng. Da tar det seg dårlig ut å bli omtalt i svært negative ordelag i det offentlige rom, enda det bare er fra en middelmådig blogger.

Selvsagt kan ikke den kjente artisten som er avbildet på et eller flere kulørte ukeblad hver eneste uke, styre hva som skrives om henne til enhver tid. Men når det kommer så graverende tilfeller som  her, der en skribent bruker masse spalteplass med å komme svært intime detaljer så bør hun få reagere.

Vi har det siste året opplevd en voldsom oppblomstring av trusler, sjikane og mobbing spesielt fra menn mot kvinner. Dette er bare en av svært mange saker, men blir en stor sak fordi den rammer en svært kjent person, og den havner etter all sannsynlighet i retten.

Nettopp derfor er dette en meget viktig sak rent prinsipielt fordi den vil kunne gi mobberne fritt spillerom, eller ofrene muligheten til å forsvare seg mot verbal voldtekt. Tone Damli har tidligere måtte stenge sitt eget kommentarfelt på sin blogg for å slippe alle meldinger og kommentarer med direkte ondskapsfullt innhold.

Dette er et stort problem, spesielt for kjente kvinner det være seg artister, politikere eller kjendiser.

Ikke bare er det Damli som er sjikanert på det groveste, her er det mange navn som nevnes. Personer som er helt ukjente, og andre kjendiser har fått sine navn svertet.

Advokat Bore mener at det er prisverdig og på tide at noen skriver detaljerte beskrivelser fra Damli og Hennies privatliv. Ytringsfriheten i Norge er et privilegium alle bør benytte seg av å være takknemlig for, men det er innenfor visse normer.

Blogg-mobberen bør ha bevis eller svært gode argumenter for sine påstander om kjendisparets privatliv, ellers har han allerede tapt i retten. Tones advokat, Johan Christian Elden er helt klar på at denne saken er så prekær, at den bør havne i rettslokalet.

Det første og mest graverende blogginnlegget klarte Elden å få stoppet. Nå har mobberen publisert  et nytt i en sladdet versjon. Saken havner i retten på bakgrunn av det første innlegget.

Bør Tone Damli som en av Norges mest kjente og publiserte kvinner tåle å bli verbalt voldtatt av journalister, bloggere eller andre i media?

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article16358725.ab

4 thoughts on “Tone Damli voldtatt verbalt av blogg-mobber

 1. En ting er at hun er en såppas profiliert artist, og mye omtalt i media, men jeg synes at hun gjør det hun selv mener er til det beste. Hun er tross alt et medmenneske hun også, selv om hun er profiliert og medias favoritt per dags dato pga bruddet med Aksel Hennie, men å bli sjikanert på det groveste, mener jeg er langt bak mål når det kommer til alle. INGEN burde henge ut noen, hverken den ukjente eller den mest kjente. Alle er mennesker, alle har følelser, og det ser ut til å ha gått veldig inn på Tone det som har blitt skrevet, og da gjør hun det alle burde gjøre, gå til sak for å få stoppet det.

 2. Flott innlegg og er i stor grad enig med deg! Tror ikke akkurat man skal trekke paralleller mellom sjikane mot kvinner og dette tilfelle.

  Men at dette går over stokk og stein er helt sikkert og jeg mener at dette ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre, men personkrenkelse. Når ble det en del av ytringsfriheten å dele personlige og intime detaljer om mennesker i det offentlige rom? Uavhengig om de er kjendiser eller ikke.

  Selv om man er profilert så har man rett på privatliv. For meg så virker denne bloggeren som en arrogant oppmerksomhetssyk guttunge som gjør alt han kan for å få søkelyset på seg selv, og han gir blanke i om dette går på bekostning av andre! Jeg syns oppriktig synd på Tone og jeg håper virkelig hun vinner denne saken og at hun med det også kan få litt ro rundt seg etterpå slik at hun faktisk kan få tid til å bearbeide det hun nå går gjennom! Et brudd er aldri gøy, det og da må stå overfor ryktespredning fra en drittunge samtidig som at hun har arbeid oppetter ørene blir da helt klart en enda større påkjenning! Det er bare mer enn et menneske kan tåle og det er beundringsverdig at hun klarer å få hjulene til å gå rundt!

  1. Hei Stine

   Fint å høre i fra deg igjen.

   Her treffer du spiker´n! Dette er en person full av misunnelse som ønsker så mye oppmerksomhet som mulig.
   Om man er aldri så kjent, man kan ikke komme så krenkende uttalelser som i dette tilfelle uten at det får konsekvenser.

   Sjikane og mobbing i sosiale medier, spesielt rettet mot kjente kvinner har vært et problem lenge. Jeg mener at dette er et
   stjerne eksempel på nettopp det, som må få konsekvenser for den som setter ut ryktene.

   Takk for at du stakk innom Stine.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.