Toppbloggere får igjen refs for snikreklame

Toppbloggere med, selveste Fotballfrue i spissen får nok en gang refs fra Forbrukerombudet. Saken gjelder snikreklame mot sine lesere. 5 av de mest leste bloggerne i Norge har fått brev fra Forbrukerombudet om å skjerpe snikreklamen på sine blogger. 

De fleste har fått brev tidligere, også den gang av samme årsak.

For mange lesere er ikke dette noe nytt, og spesielt Caroline Eriksen har vært i vinden for usmakelig oppførsel tidligere. Hun har blant annet fått kritikk for å forlange penger for bøker hun leser- i fra forlaget som gav ut bøkene. Hun har også en nettbutikk som i følge Dagbladet hadde urealistiske høye priser på de produktene hun solgte, og sikkert fortsatt selger.

blogg_27-03

Alle bloggere har ansvaret for hva de skriver og reklamerer for. Spesielt bloggere med mange tusen lesere daglig, bør være bevisst det innhold alle innlegg har. Unge lett-påvirkelige lesere tar alt som står på trykk innover seg, i langt større grad enn hva voksne gjør.

De unge er utsatt for sterkt kjøpepress, og at veien fra en bloggomtale til det å kjøpe en vare er kort for denne gruppen lesere.

Bloggere som skriver om produkter og tjenester, er etter markedsføringsloven forpliktet til å gjøre leserne oppmerksomme på at dette er reklame.

Riktignok er det langt fra alle som følger reglene.

 

Gjentatte regelbrudd vil få konsekvenser for 5 av de mest leste bloggerne i Norge. Dette gjelder Eriksen, Therese Charlotte Margrethe Nilsen, Sophie Elise Isachsen,  Andrea Badendych og Kristina Andersen.

Kilde: E24.no

 

Vargas

 

2 thoughts on “Toppbloggere får igjen refs for snikreklame

 1. Nå bommer du litt her, akkurat som E24.

  Disse bloggerne har ikke brutt loven, men forbrukerombudet har endret sine retningslinjer, da de ønsker at merkingen skal være tydeligere. Brevet de har fått er altså et varsel om denne endringen, og at de må innrette seg etter den. Anbefaler deg å lese brevene, og ike stole blindt på media som er ute etter sensasjonsoverskrifter.

  1. Hei Espen

   Du tar feil. Flere av toppblogerne har ved gjentatte tilfeller blitt tatt med trusene nede, og ved en rekke ganger brutt loven ved å legge ut
   snikreklame på sine innlegg, helt bevisst. Det stemmer ikke det du påstår at det er ny retningslinjer fra forbrukerombudet. Loven har vært slik
   den er og må gjelde for alle.

   Jeg kjenner til de fleste av disse bloggerne, og vet hva de holder på med. Flott at forbrukerombudet rydder, og det har de fleste bloggerne sagt at de
   skal også.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.