Tottenham sparket manageren i panikk!

Andre Villas-Boas (36)  allerede ferdig som sjef på White Hart Line, en feil avgjørelse av styret i Tottenham. En handling som oser full panikk hos ledelsen i den tradisjonsrike klubben. Han ble ansatt i juli i fjor, bare 4 måneder etter å ha fått fyken i Chelsea. 

«Spurs» ligger i skrivende stund på en 7. plass i Premier League, men resultatet mot Liverpool var nok den berømte «dråpen» for ledelsen. Åtte seire på dobbelt så mange kamper spilt holdt ikke.

Fotball på et så høyt nivå som den engelske toppdivisjonen er risikosport for managere. Man må vise til gode resultater for lag som har målsetning om å være blant de fire første. Det gir som kjent Champions League plass. Det er der de store oppgjørene er, det er også der de største pengene ligger.

Tottenham havnet utenfor topp fire i fjor med en kjedelig 5. plass. Mulig var dette en av grunnene til at Daniel Levy og Co ikke lenger fant Villas-Boas god nok til å føre «Spurs» videre som sjef. Tapet av verdens dyreste fotballspiller Gareth Bale er merkbart, men det har kommet masse nye gode spillere til London-klubben.

0-5 tap mot Liverpool nylig, er et grusomt resultat isolert sett, for få scoringer siden sesongstart, flere stygge tap som 0-6 for Manchester City i november og endel skader på sentrale spillere, er i sum årsaken til Villas- Boas måtte gå. Allikevel en panikkhandling av ledelsen som ikke forstår at det tar tid å bygge opp et topplag i en så krevende liga så vidt vi kan bedømme.

– Ny manager må på plass snarest og ryktene har allerede begynt å gå. Britisk media skriver om alle ryktene de hører. Basel-manager Murat Yakin og den egyptiske vingen Mohamed Salah, som er stjernespiller på det sveitsiske laget er nevnt flere steder. Både Milan og Lazio har tidligere prøvd å få tak i den unge suksessrike manageren.

Vilas- Boas har iføge BBC-sport den høyeste seiersprosent siden Premier League startet i 1992, med 53,7%. Tall som snakker sitt tydelige språk. Selvsagt blir det feil å sparke en manager som viser at han kan levere. Han burde ha fått mer tid. En ny manager skal bygge sitt lag, hvem som kommer inn som ny Tottenham sjef vil kreve å få tid.

Levy og Co har åpenbart ikke tid. De vil ha inn en vinnerkultur fra første kamp, det er det neppe noen managere i verden som kan gi Spurs-styret. London-klubben brukte mye penger på mange nye spillere denne sommeren, det er selvsagt skuffende at de ikke har klart å levere.

Der finnes det ikke noen garantier for den nye sjefen heller. Derfor er Premier League en av de vanskeligste trenerjobbene i verden.

Her er andre navn som har lav odds som ny manager fot Tottenham Hotspurs.

 • Fabio Capello
 • Franco Baldini ( assistent for Capello som England-sjef)
 • Glenn Hoddle
 • Michael Laudrup

Ole Gunnar Solskjær bruker å være linket til og aktuell for de fleste lag som sparker manageren på balløya. West Brom sparket nylig Steve Clarke og vips så var Solskjærs navn nevnt både her og der.

Hvem tror du tar over Tottenhams krevende managerrolle?

 

Foto: Flickr/  lana2021

Vargas

14 thoughts on “Tottenham sparket manageren i panikk!

 1. Hadde dere hatt en liten anelse, er nok den største grunnen til at avb ble sparket, det tafatte og elendige spillet spurs viser. Tottenham har scoret 15 mål på 16 kamper etter å ha handlet inn spillere for vanvittig mange millioner. Da må det være lov å forvente bedre. Enig i at man må gi manageren tid som dere sier, men når du etter 1,5 år ikke ser noe framgang i det hele tatt, synes jeg det er greit nok. Støttet Villas Boas helt fra starten av og ville han skulle lykkes, men etter matchen i går er jeg glad han nå er borte. For jeg tror det er mange andre der ute som kan gjøre en veldig mye bedre jobb med det materialet de har. Mine favoritter er for øvrig, Laundrup, Klinsmann og klopp 🙂

  1. Hei Tobias

   Hyggelig at du stakk innom.

   Du bør ikke begynne din kommentar med at vi ikke har noen anelse, det er nettopp det vi har. Greit at du synes sparkingen av Villas- Boas var riktig. Det betyr ikke at vi ikke har en anelse, fordi vi mener den var feil. Legg merke til at AVB hadde den beste statistikken av alle Spurs managere i Premier League. Åpnebart panikk handling fra styre slik vi ser det.

   Vis litt mer respekt for de du kommuniserer med på nettet. Utover det har du mange kloke og riktige påstander og meninger.

   Klinsmann hadde vært svært populært hos fansen.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

    1. Hei defoe

     Det finnes mange med overdreven selvtillit, men med liten peiling, du er nok i den kategorien.

     Å påstå å ha masse peiling er ikke noe problem for noen, å bevise det derimot…

     Vargas

     1. hold på hatten, det er vel det jeg kaller en lite frekk kommentar, svar heller på spørsmålet mitt så kan jeg finne ut selv om dere har så mye greie på fotball som du påstår, tro meg jeg vet mer om Spurs enn de fleste 🙂

     2. Hei defoe

      Svar på spørsmålet? Vil du ha personlig data på samtlige i vargas12.com? Du får lese og vurdere. Om du er ekspert på Spurs spiller ingen rolle. Du kommer med
      en frekk kommentar om at vi ikke har peiling. Vi påstår at manageren, Andre Villas-Boas burde ha fått lengre tid for å bevise at han er rett mann til jobben. Det er en påstand
      som ikke kan gi belegg for å kalle oss å ikke ha peiling.

      Vi har svært god greie på fotball. Som sagt les i bloggen:)

      Vargas

 2. takker for meg, høres ut som 12 åringer som skriver denne bloggen….. for noen svar, at noen bruker penger på å reklamere her er jammen uforståeligt. tipper du har kopiert dette og lagt det ut……

  1. Åh, ble det litt for mye for deg nå defoe? Trodde du skulle bevise at du hadde peiling på Spurs he he:):)
   Ikke lett å komme med saklig argumentasjon når man åpnebart ikke har peiling!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.