Ultraortodokse jødiske menn- Avskum av verste sort?

Jødiske kvinner ønsker å kunne få be ved den hellige Klagemuren i Jerusalem. Noe ultrasortokse jødiske menn slett ikke vil ha noe av. De kaster egg, de spytter og roper for å få kvinnene vekk fra den hellige muren. 

Hvilken rett har jødiske menn til å nekte jødiske kvinner til å be der de selv måtte ønske? Er ultraortodokse jødiske menn verdens avskum av verste sort? Hva er det som gjør at de har førsterett på det som har vært et hellig sted for jøder gjennom hundrevis av år?

– Kvinnene i organisasjonen «Women Of The Wall» har siden 1988 kjempet for å få utøve religiøse ritualer foran vestveggen som står igjen etter kong Herodes tempel som ble ødelagt i år 70. Fortsatt er dette en verkebyll i den hellige by. Jøder mot jøder, kvinner mot menn. Menn som tror de er menn, men som oppfører seg som bortskjemte drittunger som ikke får viljen sin.

Ultraortodoks protest (Foto: GALI TIBBON/Afp)Foto: Foto: GALI TIBBON/Afp

Her står voksne menn og spytter på kvinner fordi de ønsker å bruke det som for kvinnelige jøder er et naturlig sted til sin bønn.

De ultraortodokse mener dette er brudd på skikkene ved det hellige stedet og har protestert kraftig.

Tidligere har altså de beende kvinnene blitt arrestert, men nylig var det de 400 fremmøtte sin tur til å få politiets beskyttelse.

Women Of The Wall mener med rette, at Klagemuren selvsagt skal være for alle jøder som måtte ønske å få be ved det historiske og religiøse muren.

– Ultraortodokse jødiske menn velger å bruke alle midler for å få ha veggen for seg selv- uansett hva verden forøvrig måtte mene om den saken. I følge politiet måtte de holde rundt ett tusen ultraortodokse menn unna kvinnene. Noen kastet søppelposer  vannflasker, egg og plaststoler på dem, mens andre blåste i fløyter for å forstyrre.

Religiøse mennesker kan være satan selv om de ikke får det som de vil- uansett religion, ingen GUD aksepterer vold av noe slag, og det står blant annet i de ti bud at man skal «Ikke slå ihjel», og derunder oppføre seg som en idiot mot andre, til tross for uenighet.

Ultraortodokse jødiske menn er absolutt verste sort menneske i mine øyne- ekte avskum som tar seg til rette mot andre. Skammelig!

Kilde: NRK.no

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.