Ungdommer gjør alt for å få den perfekte sommerkroppen- tar sprøyter for å bli brun

Sommeren er her og mange unge vet at det er pop med brunfarve, og store pupper. Noen velger også å forstørre leppene sine for å få et så «perfekt» utseende som mulig.

Noen går så langt at de velger å sette sprøyte på seg selv for å få den perfekte brunfarve, et livsfarlig eksperiment skal man tro på ekspertene.

Sophie Elise Isachsen (18), innrømmer at hun har tatt dette stoffet og skriver om det på sin blogg som er blant de mest leste i Norge.

– Bloggere som har titusenvis av unge lesere hver eneste dag, har et ansvar de bør ta på alvor mht hva de faktisk skriver om på sin blogg. De er forbilder for mange og det er liten tvil om at deres gjøren og laden lett påvirker de som lesere de mest kjente bloggerne.

Unge jenter er lett påvirkelig og ønsker å gjøre det samme som sine idoler.

Sprøyte

«Barbiedopet» lover mørkere hud, vektreduksjon og økt sexlyst. Det er ikke godkjent som legemiddel, og kan ikke kjøpes over disk i Norge. Omsetningen skjer derfor ulovlig over nettet, og bruken har vært spesielt økende blant ungdom.

På Statens Legemiddelverk står det følgende:

«Fagfolk er også redd for at Melanotan ved lengre tids bruk kan føre til utvikling av ondartet føflekkreft fordi Melanotan overstimulerer melanocyttene. Slik overstimulering kan føre til at cellene mister styringen og blir til kreftceller»

Foreldre med overivrige ungdommer bør stoppe galskapen før det går liv. Er din datter så opptatt av sitt utseende at hun er villig til å bli alvorlig syk for å få riktig hudfarve, så må du som forelder ta grep, ikke minst for din egen datters skyld.

«Barbiedopet» er lett å få tak i på Internett.

Melanotan selges ikke over disk i noe land i Europa eller USA, men det omsettes ulovlig fra flere forskjellige nettsteder. Legemidler generelt kan på visse vilkår lovlig kjøpes via Internett innenfor EØS-området. Det stilles krav om at legemidlet er lovlig anskaffet, eksempelvis må reseptpliktige legemidler være forskrevet av lege.

Dersom kjøpet ikke er gjennomført i samsvar med regelverket, vil tollmyndighetene stanse forsendelsen.

Mange svært unge jenter velger å ta silikon i puppene for å fylle ut bikini-toppen. Også her kan mange oppleve å få komplikasjoner. Mange unge jenter bruker også «Restylane» i leppene for å få det «perfekte» «Duck-face» utseende. Når leppene fylles blir de mer fyldige. Dette er et produkt som utelukkende brukes for å endre utseende.

Melanotan et svært farlig stoff, og økningen i melanotanbruk begynner å bli et stort problem i Norge.

– Stoffet kan være forurenset, og brukere vet ingenting om hvordan det blir fremstilt. Det kan være laget i en garasje eller framstilt av amatører som skal tjene raske penger på naive brukere.

Melanotanet sprøytes inn i huden, og kan være fullt av bakterier som i verste fall kan føre til alvorlige bivirkninger. Stoffet blir kjøpt over Internett, og blir ofte videresolgt fra brukere som har importert inn store mengder.

 Fakta Melanotan:

 • Melanotan er en kunstig variant av det naturlige hormonet MSH (melanocyttstimulerende hormon).
 • MSH stimulerer blant annet celler i huden (melanocytter) til å danne mer av stoffene som gir brunfarge.
 • Melanotan gis i store doser og har sterkere virkning enn kroppens eget hormon.
 • Melanton har andre virkninger i kroppen enn å gi økt brunfarge. Melanotan påvirker binyrene og en rekke andre funksjoner i kroppen. Dette kan blant annet påvirke matlyst, seksualfunksjon og sukkerbalanse.
 • KILDE: Statens Legemiddelverk

 

Vargas

2 thoughts on “Ungdommer gjør alt for å få den perfekte sommerkroppen- tar sprøyter for å bli brun

 1. Holy crap… Det blir for teit å sette sprøyter i armen for noe så ubrukelig gevinst når den samme en av de samme positive effektene tilnærmet kan oppnås ved å spise en stor gulrot om dagen.

  Mulig jeg er blitt eldre, men er sånne saker som gir meg en stadig synkende tro på at den vestlige sivilisasjonen har noen rett til å overleve spesielt mye lenger. På den andre siden høres det ut som at det er gode penger å tjene på saltvanns-sprøyter 😛

  1. Hei Hvetebolle

   Ja, det er jaggu sant. Mange er villig til å bruke mye penger på utseende sitt- framtiden er slett ikke lys for Norges framtid om det viktigste som finnes
   for de unge er å være tynn og brun. Gud hjelpe oss!

   Takk for at du er innom og kommenterer Hvetebolle. Hyggelig!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.