USA opplever farlig hetebølge på over 50 grader. I mange stater er det meldt om flere døde etter tidenes hetebølge. Arizona, Nevada og California opplever temperaturer på over 50 grader flere steder. 

Hetebølgen som også tvinger fly til å bli værende på bakken ser ut til å vage langt inn i den kommende uken. Las Vegas hadde 48 grader nylig, som er blant de høyeste temperaturer målt noen gang i gambler byen. Minst tre mennesker skal ha dødd av den direkte årsaken til den ekstreme heten.

Eldre mennesker blir lettere dehydrert en yngre, og det skal være eldre som har omkommet pga varmen.

– På noen steder har varmen vært oppe i hele 54 grader celsius og det er satt opp egne air condition-sentre for å unngå at innbyggerne skal få problemer.

Myndighetene i Nevada og Arizona har advart befolkningen mot at ekstremvarmen kan være livstruende og ber derfor folk holde seg i skyggen eller innendørs.

Mange solhungrige og ferierende nordmenn venter på varmen, mens det altså er alt for varmt andre steder. Ingen liker at det er rundt 50 grader, uansett hvor man er, det er så varmt at asfalten smelter og det er vondt å puste.

Har du planer om å reise til USA i løpet av sommerferien så sjekk temperaturen før du går på flyet.

Vargas

Pin It on Pinterest