ST.Valentine’s Day på originalspråket, eller på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen feires særlig i engelskspråklige land ved å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

Porblemer med St. Valentine, som levde et par hundre år etter Kristus, var en sær eg egen fyr som slett ikke ville gjøre som den greske keiser Claudius II befalte. Han holdt seg til kristendommen den godeste, St. Valentin.

– Akkurat det var ikke så smart, for keiser Claudius truet med både det ene og det andre for å få folk til å avsverge seg kristendommen. Det ville ikke Valentin bli med på derfor ble han like godt steinet til døde i i år 273 ca.

Historien eller myten om den hellige Valentin forteller noe flyktig om at han var lege og prest i Roma. Han utmerket seg med stor kunnskap og dyd i de fleste miljøer, men kom i konflikt med keiser Claudius II da han ikke underkastet seg hans lover og regler.

Valentin sverget til kristendommen, og før sin dødsdom skrev han til sin elskede Julia at hun burde holde seg til Gud, og kun han. Brevet, eller kanskje papyrusen undertegnet han med «din Valentin».

– I Skandinavia er dagen ennå ikke noen etablert og spesielt utbredt tradisjon. De siste årene har kommersielle aktører, handelsstanden og Posten satset millioner for å promotere dagen og gjøre den viktig også i Norge, for å ha enda en måte å suge penger ut av folk.

Tilsvarende tendens er sett i Sverige og Danmark. Ifølge en undersøkelse fra 2004 visste 70 % av norske menn ikke når Valentinsdagen var, mens 7 av 10 kvinner visste svaret.

Mange mener dagen er bare noe viss vass, og ikke har noen som helst betydning, menn bør kanskje tenke seg godt om, kvinner kan ha forhåpninger nettopp på denne dato.

Nå kan du være smart, ved allerede nå begynne å planlegge dagen, altså 14. februar for noen som betyr mye for deg.

 

Kilde: Wikipedia.org

Vargas

Tags: Valentinsdagen

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Enorm kampfiksingskandale rulles opp i Europa

Et asiatisk organisert spillsyndikat med direkte link til mafia og andre kjeltringer over hele Europa, med mer enn 400 kamper...

Wolverhampton Wanderers- Where’s the money gone?

This is the true story of the sleeping giant. Wolves, one of the best football teams in Europe for about...

Lukk