Vinterferien står for døren- Ungene alene hjemme eller tur?

Vinterferie er ikke noen selvfølge. Mange foreldre kan ikke ta fri, til tross for at ungene har en hel lang uke fri. Dessverre er det mange barn som går og kjeder seg i denne ferien. 

– Med god planlegging kan og oppsparte feriedager og penger, kan vinterferien bli helt fantastisk. Poenget er godt samarbeid med venner, naboer og øvrig familie. Man går sammen og leier en stor hytte, de voksne som skal være med tar seg en fridag hver, slik at de unge har en voksen med seg til enhver tid.

Smart?

Noen ganger i året har man behov for rekreasjon, velvære og avslapping. Noen ganger uten planlegging. Det er ofte disse turene som blir mest vellykket, om man husker å få med seg alt vel og merke.

Hafjell har stort utvalg av det meste man trenger om man er glad i å gå på bortover ski eller heller foretrekker alpine grener.

Hafjell Alpinsenter ligger meget sentralt og bare et minutt fra E6. Det ligger mange hundre hytter bare et steinkast fra selve traseen. Vil man heller bo på hotell i stedet for hytte så er det flere med alle fasiliteter, inkl basseng.

Når man først skal på tur, hvorfor ikke velge det beste?

På hotell kan man gå til dekket bord og få all den servicen man måtte ønske og i tillegg ha tilgang til løypene som alle andre. Man kan til og med få varm kakao ferdig på termos. Det er service det!

Foto: privat av Fakkelmannen

For den som er opptatt av å være online, hvem er ikke det? Så er det selvsagt full tilgang til  internett uten kostnad i pris på hotellet.

En hotellseng er ofte minst like god som den man har hjemme, og de er ofte minst like store. Da er det viktig å ha med seg litt disiplin for å komme seg ut i løypa i tide.

«Afterski» kan man selvsagt være med på etter en lang dag i sporet. Skal det festes så er det viktig å begynne i tide. Noen begynner med «Afterski» før de har fått på seg skiene, da har de misforstått litt på veien.

Selvsagt skal man kose seg på ferie, men det blir hyggeligere for alle om man tar hensyn og fester med måte.

Fra Oslo regionene er det ca 2.5 til 3 timer med bil til Hafjell, det er overkommelig for de fleste.

Det er viktig å ha noen plasser man trives bedre enn andre steder. For meg er Hafjell et slikt sted.

Har du ditt favorittsted?

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.