Hva er egentlig en blogghore? Jo, det er en blogger som er villig til å gjøre det aller meste for penger, f.eks skrive et blogginnlegg for et selskap, en bedrift eller en annen blogger og få betalt for det.

Ofte er pris avtalt på forhånd, noen ganger er betalingen det produktet man skriver om.

Toppbloggeren Ida Wulff er et godt eksempel på en god blogghore. Hun reklamerer ofte for produkter hun selv går god for, vi tviler på at den flotte 19 åringen fra Drammen ønsker å reklamere for hva som helst, men er prisen riktig så kanskje?

Artisten Tone Damli er også flink til å vise fram forskjellige produkter og reiser på sin flotte blogg, reklame? Selvsagt, men hun er jo selvstendig næringsdrivende, det kan vel ikke være feil det? Faktisk er det et strengt lovverk som gjelder også for bloggere som tjener gode penger på hva de skriver for andre.

 – Skrives det et innlegg som gir bloggeren betalt for oppdraget, må det i alle tilfeller opplyses om at det er et reklamefinansiert innlegg. Dette vet de fleste bloggerne veldig godt om, dessverre er det ikke alle som følger disse reglene, men slik er det i samfunnet forøvrig også. Mange bryter loven, noen blir tatt for det; andre slipper unna.

– En blogghore må ikke nødvendigvis bryte loven for å være en blogghore. Ikke er det vel galt å livnære seg av annonser, bannere, blogginnlegg på oppdrag for andre eller få produktet man skriver om. Vargas12.com er vel strengt tatt i samme kategori da vi tar betalt for reklameinnlegg på lik linje som Ida Wulff og Tone Damli, uten sammenligning forøvrig.

Kall oss gjerne blogghore i så fall.

Reklame koster penger, bloggere med mange lesere når ut til mange potensielle kunder, det vet forretnings- og reklamemarkedet å benytte seg av. Om du ser på de forskjellige nettavisene rundt om i landet, med VG.no i spissen som den største. Du ville ha blitt overrasket hvis du telte opp alle reklamefinansierte artikler og annonser som er på avisens hovedside i løpet av en dag.

Det er selvsagt ikke tilfeldig, VG.no er ikke en blogg, men kall det gjerne en reklame eller annonse-hore.

Hva synes du om bloggere som har for mange reklamebaserte innlegg? Legger du kanskje ikke merke til om det er reklame eller ikke i innleggene?

 

Vargas

 

Tags: annonser, Blogghore, inntekt, Reklame

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Får du ikke orgasme sier du?

  Da må du stille om tankegangen, for det er som med det meste ellers i livet- det sitter mellom...

Norsk natur krever det beste utstyret

Om det er jobb eller fritid, om du er til fjells, langs kysten, på vannet eller i urbane strøk. Den...

Lukk