Cecilia Brækhus møter tyske Jessica Balogun i den tyske byen Schwerin som ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Må innrømme at stedet er ukjent for de fleste vi kjenner, men Cecilia er nok mer på bortbane her enn i trygge Danmark.

At hun ikke får gjøre jobben sin i Norge, slik Erna Solberg har lovet er jo fortsatt like dustete.

Må altså bokse utenfor Norge, og da blir det ofte Danmark, der stadig ingen boksere tar skade av å bokse. Ei heller Cecilia som er best i verden. Skam deg Erna, du lyver faktisk for åpent kamera.

– Cecilia Brækhus er fortsatt ubeseiret etter å ha bokset 24 kamper. 32 åringen har nylig gått tilbake til sin gamle trener og promotor, tyske Sauerland. Den norske verdensmesteren møtte den tyske 25 åringen tidlig i sin karriere, den gang i danske Herning. Cecilia måtte gå 10 runder og vant knapt på poeng.

– Kanskje er det en av de tøffeste og mest sultne motstanderne Brækhus nå møter i sin 25 kamp som proffbokser. Cecilia Brækus bor og trener i Tyskland og anses som en av Norges- og verdens beste idrettsutøvere uansett idrettsgren. Verdensmesteren kan gå gjennom hele sin karriere uten tap, men da må hun selvsagt slå sterke og tekniske Jessica Balogun, på hennes hjemmebane.

Cecilia vinner, garanter. Så overlegen tror vi hun er fortsatt.

 Proffboksing er tillatt i Danmark og i Finland. Hva er hovedargumentet for at vi ikke kan se proffboksing på norsk jord? Cecilia Brækhus er en av verdens beste idrettsutøvere, men får ikke -sammen med svært mange andre boksere- utøve denne sporten i sitt eget hjemland.

Når skal politikerne i dette landet våkne opp?

Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981, andre land som har forbud er Cuba, Island og Nord Korea. Sverige opphørte sitt forbud i 2007.

– Kampene varer i tre minutter pr. runde, og det er ett minutt pause i mellom hver runde. Kampene går fra fire til tolv runder. Det er tre dommere, to utenfor og en kampleder i ringen, som gir beste bokser ti poeng per runde.

Godkjente slag er mot siden, foran hode, og over beltestedet, foruten rygg. Slaget må være knyttet, og alle andre slag på kroppen er ikke lov inklusiv nedoverslag. I kamp må minst tre av fem dommere registrere slaget for at det skal være godkjent.

Men altså aldri på norsk jord. Hvor mange billetter Brækhus alene kunne solgt på et proffstevne i Norge kan vi få vite om norske politikere gjør jobben sin og gir grønt lys for at det kan bokses profesjonelle kamper også her hjemme.

Brækhus ble adoptert fra Colombia to og et halvt år gammel, og vokste opp i Sandviken i Bergen. Hun var innen flere typer idrett, før hun begynte med kickboksing i skjul fjorten år gammel. Hun kom på landslaget som sekstenåring, og vant både EM og VM-gull. Senere gikk hun over til boksing.

 Det er ikke annet enn direkte skammelig å se en norsk verdensmester tvinges ut av Norge for å sikre sine verdensmester-belter. Det er direkte kvalmt at Erna Solberg, Norges statsminister, soler seg i glansen av sitt bysbarns suksess, uten å løfte en finger for at proffboksing skal bli tillatt på norsk jord.

Skammelig!

Er du enig, deler du dette innlegget via Facebook, helt til det når statsministerens kontor. Jeg har ihvertfall prøvd, for Cecilias del.

 

Foto: Flickr/ boxeocolombiano

Vargas

Tags: boksing, Cecilia Brækhus, The First Lady, verdensmester

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Imponerende TVNorge høst!

TVNorge tar stadig større markedsandeler i en knalltøft konkurranse marked. NRK er fortsatt størst, men blant de kommersielle kanalene knives...

Kåt og singel? Ikke fortvil!

Sommeren står for døren og du er klar som et egg. Klar til flørt og det som kan komme opp...

Lukk