Champions League er verdens viktigste fotballturnering for klubblag. Denne sesongen har vært jevn og tøff som den pleier, nå er de 8 som skal spille kvartfinaler klare til å trekkes mot hverandre. 8 svært gode fotball-lag.

Manchester Uniteds sesong ble berget i tolvte time da de klarte å snu 0-2 fra første kamp, til seier mot Olympiakos. David Moyes begynte så vidt å få igjen ansiktsfarven etter å endelig ha fått et positivt resultat på fotballbanen. Om laget hans er friskmeldt er det litt for tidlig å si så mye om. Litt selvtillit er det selvsagt bra å få inn i spillergruppa.

Borussia Dortmund er videre etter å ha vunnet over Zenit. Spekulasjonene i både Tyskland og i England har allerede eskalert om det er faktisk er den tyske treneren Jurgen Klopp som tar over på Old Trafford etter Moyes. Borussia er kjent for å ha sin gule horde av fansen med seg på alle kamper, nest best i Tyskland bak suverene Bayern München. Frykter nok å miste sin suksess-trener Klopp.

Chelsea er som mange forventet blant de åtte siste. Chelsea-legenden Didier Drogba og hans tyrkiske Galatasaray var ikke i nærheten av å ryste José Mourinho og hans menn over to kamper. Chelsea er ikke glimrende, ikke har de spilt bra på en stund heller, men klarer på typisk Chelsea-vis å karre seg videre og leder fortsatt Premier League.

Real Madrid vant 6-1 i første kamp mot tyske Schalke 04 og må være den største favoritten av de 8 som er igjen. Cristiano Ronaldo har vært i eventyrlig god form etter at han så fortjent ble kåret til verdens beste spiller i januar i år. Han må tåle å få en stor del av skylden for at hovedstadslaget kan gå hele veien og i tillegg få løfte trofeet i sitt hjemland, når finalen går i Lisboa 24. mai.

En annen favoritt er Bayern München.

– Pep Guardiola har en evne til å skape den nødvendige samhandlingen for de beste lagene i verden som han trener. Ikke tilfeldig selvsagt. De tyske mesterne vant også i fjor, det kan fort bli tysk jubel igjen for de som elsker de hel røde draktene. Bayern München herjet vel ikke med Arsenal, men London-laget ble målt og funnet for lette mot den tyske-lagmaskinen.

– Det blir ingen skikkelig Champions League-turneringen uten verdens største fotballklubb som i tillegg har flest medlemmer av alle. Barcelona satte Manchester City sjakk matt i første kamp og vant 2-0, i England. City visste de reiste til Spania med «Mission Impossible» i omkampen og slik ble det. Messi har vært ute med skade, men er tilbake for fullt. Ikke bli overrasket om katalonierne går hele veien.

Paris Saint-Germain har en spiller som holder laget inn i varmen i den viktige turneringen, Zlatan har muligens hatt sin beste sesong i karrieren, det er det PSG som får glede av. Det franske storlaget er ikke godt nok til å vinne Champions League, men så lenge de har Cavani og Zlatan på banen, kan de på en heldig dag gjøre det vanskelig for de beste lagene de kan møte videre.

Atlético Madrid er det tredje spanske laget som er med i trekningen til kvartfinalene i Champions League. Kaptein og mentor Diego Costa var fantastisk da AC Milan ble feid av banen i siste kamp der Atlético vant til slutt fortjent 4-1. Faktisk så har Madrid laget hatt en av sine beste sesonger på lang tid og ligger poenget foran Barcelona i La Liga, de har bare Real Madrid foran seg på tabellen.

Er du spent på hvem som møter hvem, må du ikke vente lenge, trekningen skjer allerede fredag 21. mars. Uansett trekning, godbitene står i kø for alle som elsker god klubbfotball på høyeste internasjonale nivå.

Hvem tror du vinner Champions League?

 

Foto: Flickr/ fcam

Vargas

Tags: Champions League, kvartfinaler

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Det første slaget…

Du er overbevist om at det er den rette du har møtt. Han gir deg den etterlengtede oppmerksomheten, du får...

Norske ungdommer sliter i hverdagen!

Gruppepress, kroppsfokus, kjøpepress, lav selvtillit, få venner, mobbing, dårlig økonomi og foreldre som ikke er mentalt til stede i den...

Lukk