Champions League-finalen 2014 – Madrid flytter til Portugal!

En hel-spansk finale, Begge lag fra Madrid. Atlético mot Real, hele Madrid kommer til å flytte til Lisboa lørdag 24. mai. Real Madrid er store favoritter, men Atlético har en rekke ganger dennes sesongen vist at de kan slå hvem som helst, dessuten så vant de La Liga i år.

Cristiano Ronaldo mot Diego Costa, kampens to store profiler, kapteinene på hvert sitt lag, en av de skal gå løfte det gjeveste trofeet i verden for alle klubblag. Begge gode nok til å avgjøre på egenhånd, begge vil åpenbart bli sentrale i sesongens viktigste og siste kamp før fotball-VM i Brasil.

– Ronaldo har bekreftet at han er spilleklar til årets finale, det samme er briten Gareth Bale. Dessverre må Real Madrid klare seg uten Ronaldos spissmakker, franskmannen Karim Benzema. Spissduoen har scoret svimlende 95 mål sammen i alle turneringer dennes sesongen. Utvilsomt dårlige nyheter for trener Ancelotti og alle Real fans verden over.

– Atlético Madrids gode kaptein, Diego Costa kjemper med tiden for å bli frisk tidsnok til lørdag 24. mai. Han sliter med en strekk i låret og den brasiliansk fødte spissen, har valgt å reise til Beograd for å få spesialbehandling for sin strekkskade. Det er helt åpenbart at Atlético Madrid vil gjøre absolutt alt de kan for å få sin kaptein spilleklar.

Chelsea står klar med en real seddelbunke for å sikre seg den gode spissen. Ca £50 millioner skal Roman Abramovich være villig til å betale for 25 åringen som har spilt landskamper for både Brasil og Spania.

Atléticos trener Diego Simeone er linket til de fleste store klubbene i verden etter sin fantastiske bragd med å få laget sitt dit de er i dag.  Med seier i Champions League har han tatt «the Double» i en av verdens beste ligaer og med det for alvor satt seg selv på karet blant de beste trenerne i verden. Den energiske argentineren vil kunne få så gode tilbud i løpet av sommeren at det slett ikke er noen selvfølge at han blir værende i Atlético Madrid.

Nylig ble hovedstadslaget seriemestre for første gang siden 1996, foran Barcelona og Real Madrid. Diego Simeone vil du høre mye om i framtiden.

I en slik finale er det mulig for alle å elske fotball for en gangs skyld, bruker du ikke å se fotball så bør du allikevel se denne kampen. Det er all grunn til å tro at Champions League-finalen 2014 blir sett av 200 millioner mennesker verden over. 90 minutter ren underholdning, mulig lengre om det blir ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse.

– En avgjørelse må komme denne mai-kvelden, oddsen vise 1,94 for Real Madrid og 4,10 for Atlético Madrid hos Betsafe. I en slik kamp, en finale av dette slaget kan absolutt alt skje. Noen vinner, andre taper. Begge lags spillere gråter, noen i glede, de andre i fortvilelse over å ha skuffet sine fans.

Fotball er bare fotball, men du verden så viktig det blir på en kveld som dette. Sett av 24. mai for en eventyrlig fest.

Fjorårets finale mellom Bayern München og Dortmund ble sett av 167 millioner mennesker, Super Bowl som er det mest sette TV- program i USA ble sett av 208. millioner til sammenligning.

Finalen i Champions League går i Portugals vakre  hovedstad Lisboa lørdag 24. mai. Den spilles på Estádio da Luz, Benficas vakre storstue. Kampen sendes på Visat Sport og Viasat4, kampstart er 20:45, men sendingen starter betydelig tidligere for oppvarming og reportasjer.

Hvem vinner Champions League 2014? Hodet sier Real Madrid, men hjertet banker for Atlético Madrid.

 

Vargas


 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.