DeadlineDay- Falcao og Blind til Manchester United!

Foto: Flickr/ Victor Isai Garcia

En klubb har brukt mer penger enn de fleste andre, Manchester United runder 2.5 milliarder kroner fra januar i fjor og fram til i dag. Det er store summer, penger som ikke gagner fotballen godt verken på kort eller lang sikt.

Mulig det øker underholdningsverdien for Premier League, å få så mange store navn inn til de største og beste klubbene, men pengestrømmen må jo noen gang stoppe opp.

Kakelotteriet som vi husket det, mister sin mening når enkelt spillere koster mer enn en halv milliard kroner og itillegg tjener millioner av kroner- i uka!

– Radamel Falcao, kommer til Manchester United fra Monaco, og vil tjene £350.000 per uke. Vi gjentar, en fotballspiller vil altså tjene ca. 3,5 millioner kroner per uke. Ikke nok med det, Monaco får £20 millioner for å låne ut sin spiss til desperate Louis van Gaal. For en sesong. Det er altså en kvart milliard for en låne avtale. Det er nesten ikke til å tro. Galskap er vel ikke sterk nok ordbruk.

Det er ingen tvil om Manchester Uniteds ambisjoner, det er utvilsomt å ta tilbake plassen som Englands beste klubblag, slik de røde fra Manchester var undere neste hele Sir Alex Fergusons regjeringstid på Old Trafford. Skal de lykkes på «Theatre of Dreams» må de inn med nye spillere, derav ingen tvil. Om de lykkes med å kjøpe så mange dyre spillere som de har gjort fram til nå- det er finnes det selvsagt ingen garanti for.

Her er de spillerne Manchester United har kjøpt siden ovegangsvinduet åpnet 1. januar 2013:

 • Angel Di Maria £60 millioner
 • Wilfried Zaha £15 millioner   (På vei til Crystal Palace på lån, med mulighet for en permanent overgang)
 • Gulliermo Varela £ 2,4 millioner
 • Luke Shaw £27 millioner
 • Marcos Rojo £16 millioner
 • Ander Herrera £29 millioner
 • Jun Mata £37,1 millioner
 • Marouane Fellaini £27,5 millioner
 • Radamel Falcao £6 millioner (lån)
 • Daley Blind £13,8 millioner

Ellers er det en rekke overganger som skjer på overgangsvinduets siste dag.

– Welbeck har forlatt Manchester United og det til Arsenal som har måtte betale £16 millioner for landslagsspissen. Chicharito går på lån til Real Madrid.  Borini går fra Sunderland til QPR, og blir lagkamerat med Sandro som også ønsker å spille for legenden Harry Redknapp. Sandro går fra Tottenham. Mohamed Diame har forlatt West Ham til fordel for Hull. Loic Remy går fra QPR til Chelsea. 

Xabi Alonso går fra den ene storklubben til den andre. Den tidligere Liverpool-spilleren går nå fra Real Madrid til Bayern München. Klaas-Jan Huntelaar ryktes å være på vei bort fra Schalke04 til Arsenal, men er ikke bekreftet. Overgangssum skal være på £12.75 millioner.

Både Liverpool, Chelsea, Manchester City og faktisk Southampton har alle brukt mye penger på spillerkjøp, men det er altså Manchester United som setter alle rekorder i jakten på trofeer og suksess.

Om de lykkes får vi ikke svar på før i mai neste sesong når Premier League går mot slutten. I så fall- om det går galt, hvem skal de kjøpe ved neste korsvei?

Vi tror fortsatt Chelsea vinner som de vil denne sesongen, men Manchester United kan fortsatt nå den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-plass påfølgende sesong.

DeadlineDay er spennende for supportere som følger et lag med tykk lommebok. Et maksimums-tak på overganger og lønn bør gjøres gjeldende om ikke den internasjonale klubbfotballen ødelegger for seg selv. Man kan si at det er et marked for enorme summer i toppfotballen, men det finnes ingen gode argumenter for at noen spillere skal tjene 350.000 kr per uke.

 

Vargas

 

8 thoughts on “DeadlineDay- Falcao og Blind til Manchester United!

 1. Tror du burde sjekke lit bedre før du kaster ut overgangssummer og lønninger her, Daley Blind kostet £14 mill og ikke £30 mill som du påstår, lønnen til Falcao er heller ikke offentliggjort så her hiver du deg bare på spekulasjoner

  1. Roger, Blind kostet £13,8 og ikke £30 mill, men i en rekke medier ble det nevnt £30 millioner, blant annet i fra Ajax før overgangen ble offentlig. Dette er nå rettet i innlegget.

   Vargas

 2. Du påstår også at united betaler en kvart milliard for å leie Falcao for en sesong, men Franske medier opererer med en leiesum på 80 millioner kroner – og 447 millioner kroner dersom United ønsker å bruke opsjon på kjøp. Ifølge engelske medier skal leiesummen være på rundt 60 millioner kroner.. Så hvor henter du opplysningene dine fra??????????????????????

  1. Hei Roger

   Overgangsvinduet handler om rykter fra start til mål. Som du ser er dette innlegget skrevet mange timer før vinduet stengte. Det meste som står i innlegget er derfor også basert på det som skrives på sosiale medier, Twitter, i internasjonale nettaviser og fra norske nettaviser.

   Prisen på lånesummen av Falcao er ikke riktig, men lønna varierer veldig ut i fra hvem du spør.

   Du finner ingen nettaviser som har alt riktig ut i fra det som verserer i media mht salgssum og lønn.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 3. Blind ble hentet for 14 millioner pund, ikke 30 millioner pund som du her har skrevet. Når du først skal skrive, må du kanskje ha riktig fakta.

  Fattig blogg.

  1. Hei Erlend

   Så fint du stakk innom!

   £13,8 millioner for å være nøyaktig. Ajax og i en rekke britiske medier spekulerte i £30 millioner før overgangen ble offentlig.

   Summen er nå rettet i innlegget.

   Bloggen er ikke fattig fordi den ikke skriver det du aller helst ønsker å lese. Oppføre deg ordentlig og pass på hva du skriver i sosiale medier. Det kan slå tilbake på deg før du aner. Bare et tips;)

   Vargas

   1. Så ikke at du skrev dette før overgangsvinduet var over, beklager så meget 🙂 Syntes bare det var ganske pussig at du nevnte dobbelt så høy pris på Blind som den egentlig er.

    Og samme med Falcao som pålitelige kilder sier at det bare betales 6 millioner pund.

    1. Hi Erlend

     Overgangsvinduet handler om rykter hele veien, og dette innlegget ble som sagt skrevet noen timer før det det stengte ved midnatt.
     Salgssummer og lønninger kan i mange tilfeller være feil i fra mange kilder, fram til fakta kommer på bordet fra klubben, men da ofte senere
     og lenge etter at «ryktebørsen» og vinduet har stengt 🙂

     Takk for din kommentar.

     Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.