På livets vei møter man mang en skapning. Noen tykke og smale, noen vakre og vene, andre lange og tynne. Noen så pene at du vil gi armen din bare for å få gitt vedkommende et kyss. Eller gifte deg med vedkommende og stifte bo. 

– Møter mellom mennesker skaper relasjoner. Noen har man god kjemi med, og man kan snakke om alt, andre man møter klikker det bare ikke, og det forblir et kalt og umiskjennelig blikk fra begge, hver gang man møtes.

Du legger planer for dagene som kommer, du skal på bilferie til Frankrike, du skal drikke vin i Toscana og seile i det karibiske hav. Bare du kan bestemme over din egen gjøren og laden. Heldigvis vet vi lite om morgendagen, det kunne ha vært skremmende å vite for mye. For noen er det jo et rent helvete, selv ikke å vite hva som skjer i framtiden.

For noen er livet en kamp, der det å leve er så skremmende at de rett og slett lurer på å la være. Mer enn 600 nordmenn tar sitt eget liv hvert år.

Livet til et menneske er forsvinnende kort i den store sammenhengen, derfor bør vi planlegge framtiden på best mulig måte, og ta vare på disse dager som kommer og går, kalt selve livet. Jaggu godt vi ikke vet, hva morgendagen bringer. Vi får ta et hvert lyspunkt å klemme det mot hjerte.

 IC3U7530
Foto: Copyright Jim Dokken

Du skal ha minst tre barn, du skal feire din 50 års fødselsdag på toppen av Kilimanjaro, du skal padle i Amazonas og lese minst 100 bøker som du bare lengter å få bla i.

– Ved å stumpe røyken, akkurat ved årsskifte, ved å spise litt mindre usunt, og ved å drikke litt mindre alkohol, og kanskje til og med å bevege deg litt mer enn ellers, så vil du faktisk møte enda fler rare mennesker på livets landevei, du vil ved enkle grep utsette døden med flere år.

Eller forlenge livet om man er mer human på det.

– På livets landevei møter du mennesker som vil forandre livet ditt. Du vil møte kjærligheten, du vil få barn som vil bety alt, du vil få venner som er der for deg når livet svinger. Alle vil i løpet av et langt liv oppleve opp og nedturer.

Det er livet, på godt og vondt.

– Alle vil dessverre miste noen man er så forferdelig glad i. De fleste vil oppleve å miste foreldre, søsken eller sin partner. Gjennom brå og helt uvirkelig død vil livet for noen bli snudd helt på hodet. Da selve klippen i livet ditt forsvinner. Vil du føle at ALT er på sitt aller tyngste.

Det er også en del av selve livet.

– På livets landevei vil du oppleve enorme følelsesmessige reiser. De viktigste menneskene for deg i ditt liv er de du har kjær, den nære familie. Men også arbeidskolleger og gode venner har ofte en stor betydning i mange menneskers liv.

– Alle de som er glad i deg, og det er langt fler enn du tror, vil at du skal være her lenge, lenge. Ikke ta sjanser med din egen helse, sørg for at du lever som du evner. Tenk hvor mange nye mennesker du kan få oppleve å møte i løpet av et helt år.

For 2015 som vi om ikke lenge går inn, faktisk bare noen uker, vet vi nesten ingenting om. Vi vet vi har jobb og hvor vi bor, men stort mer er det ikke lett å vite. Er du glad for det? At du faktisk ikke vet hva som skal skje?

 

 

Vargas

Tags: framtiden, livet

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mr. Green- Opp i mot 150% større jackpot enn ellers!

Du som liker å sitte foran PC´n, skjermbrettet eller med laptopen i fanget når du prøver lykken, bør taste deg...

Prosjekt perfekt- Slik vil du bli!

Hvordan kan du finne måter å bli perfekt på? Hva skal til for at du blir hundre prosent fornøyd med...

Lukk