De fleste nordmenn som har hus og bil har en eller flere forsikringer, de fleste har også lån på bil og bolig. Setter man av litt tid og sjekker priser på forsikring og totalavtaler i forskjellige banker, vil mange bli overrasket over hvor mye penger det er mulig å spare. 

De som velger å være lojal mot banken fordi det er trygt, eller kjenner en kundebehandler, eller ikke vil bytte konto nr, bankkort-kode eller av andre årsaker lar være å sjekke priser hos konkurrerende banker, må ha veldig god råd.

Bare på banklånet alene kan det være mer enn 20.000 kroner pr år, legger du til hva du kan spare på forsikringen kan du legge til 10.000 kr til.

En familie på fire, med to biler, enebolig, reise- og innboforsikring bør ikke betale mer enn mellom 10.000-14.000 kr pr år. Livsforsikringer kan være svært dyre, men ikke alltid. En god reiseforsikring dekker deg og alle i husstanden fra du går ut av huset til du er hjemme igjen.

Vær smart når du forsikrer deg, sammenlign risiko og pris. Ikke gi deg med først og beste, men bruk litt tid på å sammenligne de forskjellige polisene.

De beste forsikringene, med best pris får du når bank- og forsikring blir slått sammen slik at du får en totalpakke.

Du ser kanskje for deg at det er en omfattende prosess å bytte bank. Det er det ikke. Tvert i mot så gjør din nye bank hele jobben for deg, du trenger bare å skrive under, men det er som alltid lurt å lese alle dokumenter nøye, også den minste skriften.

– Hva som bør og skal forsikres vet ditt forsikringsselskap, men det er du som skal betale, derfor er det du som skal bestemme hva du trenger å forsikre og for hvor mye dine verdier må forsikres for. Betal aldri mer enn det du må, å være dobbeltforsikret er dyrt og helt bortkastet. Sjekk med din arbeidsgiver om du har gode forsikrings-betingelser som du kanskje ikke er klar over.

Noen ganger kan man se at man har tatt seg vann over hodet med for mange dyre små-lån som det er vanskelige å få betalt i tide. Da er det veldig smart å snakke med din nye bank om en refinansiering, der dine lån blir slått sammen til et større lån. Ofte er det smart å se på hva man betaler måned for måned i forskjellige faste utgifter, det finner du ut om du setter opp et budsjett.

Er billånet i dyreste laget, men må ha bil- kan løsningen være å «bake» billånet inn i hus-lånet. Du betaler i dette tilfelle bilen over lengre tid, men betaler betydelig mindre penger pr måned. Å ha penger gjennom hele måneden er for veldig mange det viktigste.

Et par telefoner kan gi deg muligheten til å spare store summer på ting du strengt tatt ikke trenger å betale mer for. Norske banker tjener mer penger enn noen gang. De som ikke vil bytte bank, er med på å betale bankenes enorme fortjeneste. Er du tøff og smart, truer du banken med bankbytte, om du ikke får de beste betingelser.

Din månedslønn skal holde til mange punkter i din privatøkonomi. Hvorfor gir du banken og forsikringsselskapet en unødvendig stor del av din lønn?

Har du spørsmål, så svarer vi etter beste evne, bruk kommentarfeltet!

 

Vargas

Tags: Bank, Forsikring, Sparing

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blir dette din siste vår?

Du tenker kanskje ikke over hvor skjørt livet er? Tenker du noen ganger over konsekvensene av dine egne handlinger, og...

Gerhard Heiberg har mistet både fotfeste og gangsynet!

Gerhard Heiberg er Norges representant i den Internasjonale Olympiske komité. Han skal ikke bare snakke Norges sak, han skal etter...

Lukk