En hårreisende beskjed!

Også barn og unge kan rammes av kreft. Når som helst og  noen ganger helt uten forvarsel. Er du redd for å miste noen av dine nærmeste, eller har du allerede opplevd at en av dine nærmeste og kjæreste døde av kreft? Vit at det jobbes på spreng, med uforminsket styrke  på tvers av landgrenser verden over.

images

Allikevel gjenstår masse forskning før man kan finne svar og ikke minst gode nok medisiner til hver enkelt kreftform. Derfor er behovet for midler til forskning fortsatt stort.

Det finnes ikke én kreftgåte som kan løses over natten for å gjøre ende på all kreftsykdom. Kreftforskning er nøyaktig og tidkrevende arbeid, og det er mange biter som skal legges i et stort puslespill.

Men hvordan finner man fram til alle de bitene som til sammen utgjør puslespillet?

Takket være forskningen har kreftsykdom de siste hundre årene gått fra å være ensbetydende med en sikker død, til å være kurerbar i to av tre tilfeller.

  • Hva skjer med følelser og familieliv når noen får kreft?
  • Hvordan snakker jeg med barna om kreft?
  • Hva kan de praktiske, økonomiske og juridiske virkningene bli?
  • Hva skjer etter behandlingen eller hvis den ikke virker?
  • Hvordan skal jeg gå frem i møte med NAV eller helsevesenet?
  • Hvordan kan jeg få hjelp til å komme meg tilbake i jobb?

Går du rundt og er redd for noen som står deg nær, skal bli syk av kreft, eller redd for din egen del? Det finnes stor kunnskap rundt de aller fleste kreftformer, og kreftforening er til for både syke, de pårørende og alle som har spørsmål de ønsker svar på.

Ring 800 57338 eller send e-post til kreftlinjen@kreftforeningen.no.

Du kan også gi støtte til kreftforening på den måten som passer deg og din lommebok best. Alle midler som kommer inn til kreftforeningen er av svært viktig karakter, og kan kanskje forhindre at en av dine næremeste blir syk av den lumske sykdommen.

 

Kilde: Kreftforeningen.no

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.