Endelig dokumentert – vin er bra for deg!

En stor undersøkelse gjort av selveste «Harvard school of public health» viser at mat som er bra for deg, som i tillegg sinker aldringsprosessen i kroppen, har blant annet vin og kaffe på listen. Nå ble du glad nå?

Olivenolje, grønnsaker, vin og kaffe i moderate mengder er godt for hjertet, for sinnet og mot nedstemthet og depresjon.

I  undersøkelsen, som forskere har brukt 12 år med å følge 43 685 kvinner i alderen 50-77 år . De som brukte for mye av sukkerholdige drikker, hvitt mel, rødt kjøtt og margarin, ble 29-41 prosent mer mottakelig for depresjon enn de som spiste mat som var betennelse-induserende.

Sett opp listen over det du med god samvittighet kan spise på kjøleskapet og med helsegevinst i det fjerne, kan sette dette på handlelisten kommende helg, Ja for du handler bare en gang i uken, ikke sant? Hva du spiser hver dag er langt viktigere enn det du koser deg med i helgene.

Om du synes helsen din er viktig, og det bør du jo- er inntaket av sukker det aller viktigste å begrense. Allerede etter kort tid vil du merke en betydelig helsegevinst ved å kutte ut sukker i dine måltider.

Spis en is, en sjokolade eller drikke et par øl i helgene (ikke hele helgen), men begrens overfloden av sukkerholdig mat og drikke i hverdagene. De er det som kjent flest av.

  • Kaldpresset Olivenolje
  • Hvitløk
  • Purre
  • Fisk og fiskefett-produkter
  • Vin
  • Kaffe
  • Broccoli
  • Grønne bladgrønnsaker
  • Kryddervekster
  • Frukt

– Selvsagt kunne denne listen ha vært enda lengre, fordi det finnes en hel del gode produkter tilgjengelig som Ingrid Espelid (TV-kokk) ville ha kalt JA-mat. Det som ikke er så kjent, før nå- er det faktum at man utsetter aldringsprosessen, eller forlenger livet om man vil, ved å spise dette ofte.

Dr. Bo H Jonsson ved universitetssykehuset «Karolinska Institutet» har behandlet sine pasienter mot depresjon i mer enn 30 år. Han kan gjennom undersøkelser, studier og samtaler vise en tydelig sammenheng mellom sukker og fettinnhold i kostholdet til disse pasientene.

Så vil du leve lenge, holde humøret oppe og samtidig fortsette med å være livs-nyter så er det tre ting å gjøre. Mosjoner for å ikke bli for overvektig, kutt ut sukker og fettholdig mat, Spis mer JA-mat. Skyller du det hele ned med et glass vin så får du legenes velsignelse for det.

Leter du etter gode bloggere med trening og kosthold som fanesaker, vil vi anbefale flotte Helene Drages blogg. Hun er bare helt fantastisk på flere måter. Mer finner du ut om du klikker deg inn på Helenedrage.com

 

Kilde: Aftonbladet

Foto: Flickr/ mondeliving

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.