Samuel Eto’o (32), engang verdens best betalte fotballspiller da han spilte for russiske Anzhi vet fortsatt hvor målet står. I den viktigste kampen så langt i Premier League, var han svært toneangivende og satt like godt inn alle tre målene selv da Chelsea slo Manchester United. 

To mål i første omgang og et rett etter pause satt han like inn et til og gjorde med det hat-trick mot sin viktigste motstander. Imponerende. Faktisk den første Chelsea-spiller som gjør det siden 1954 mot «de røde djevlene».

Manchester United ute av gullkampen

Nå ser det ut til at David Moyes og hans Manchester United er hektet av i gullkampen. Det er svært tett i toppen av tabellen. Som kjent er det kun de fire første plassene som gir Champions League spill. 16 kamper igjen av sesongen og Manchester United ligger hele 14 poeng bak ligaleder Arsenal. Foreløpig kun 6 poeng bak 4. plassen, men så lenge de fleste av lagene over Moyes´s lag vinner, er det ikke lett å ta inn noen poeng.

Wayne Rooney og Robin van Persie er ute med skade, dette er utvilsomt de to største og beste profilene i laget til David Moyes. Aldri har det hastet mer og få inn nye spillere som er gode nok til å foresterke laget fra første dag. Det er vanskelig nok å kjøpe inn gode spillere når laget fortsetter å tape viktige kamper. De beste vil spille i Champions League, det er den gjeveste turneringen, en turnering det slett ikke er sikkert Manchester United  deltar i neste sesong.

David Moyes i motgang

– Mye har gått i mot David Moyes siden han tok over etter Sir Alex Ferguson, det spekuleres allerede i britisk media om hvor lenge styret på Old Trafford er villig til å se på klubbens verdi falle, for hver eneste plass de faller på Premier League-tabellen. Når ikke  sist sesongs mestere ikke evner å spille i den viktigste turneringen, der de store pengene er, skal man ikke måtte være professor i økonomi for å forstå regnestykke.

Vondt går til enda verre for klubben som for ikke lenge siden var kåret til den største av dem alle.

I overgangsvinduet som har vært åpent siden 1. januar har ikke Moyes foretatt seg stort, men han har hatt tre uker på seg til å forsterke alle lagdeler. Hvorfor han ikke har gjort det, vet han nok bare selv. Når man ser den store klasseforskjellen det er på de beste i Premier League og Manchester United nå, så er det åpenbart at manager David Moyes har masse å rette opp.

Manchester City, Arsenal og Chelsea spiller Champagne-fotball med masse mål i hver kamp. De har også en målforskjell på godt over 25 mål i pluss, City har 38. Manchester United er så vidt på pluss-siden. Over Moyes´s lag på tabellen ligger også Liverpool, Tottenham og Everton.

Med mye penger på bok er det grunn til å tro at Manchester United henter spillere nå. Det mangler ikke navn som linkes til Old Trafford, men det gir ingen mål eller poeng, hva som står skrevet i tabloidene, på ryktebørsen og i nettavisene. Det må handles, og det må handles nå ellers vil David Moyes få sparken.

The happy One

– Mange stusset over at Samuel Eto’o startet kampen i stedet for Torres som har spilt de fleste kamper fra start hos Chelsea. José Mourinho vil selvsagt bruke den geni-streken for alt det er verdt. Mannen som bare kaller seg «the happy One» er riktig så fornøyd med sine gutter for tiden. Også Chelsea kan komme til å forsterke laget ytterligere innen 1. februar. Mourinhos evne til å ta støten vekk fra spillergruppa, sees på som en av mange viktige faktorer for den sportslige suksessen.

– Det samme kan neppe sies om David Moyes som har mer enn nok med å få spillerne til å tro på hans ideer. Vidic, Evra og Ferdinan ryktes og skal ha kritisert skottens manglende taktiske evner. Britisk presse skrive stadig vekk om Moyes har mistet garderoben. Noe som betyr at han har mistet tilliten til spillergruppa, det absolutt verste som kan skje en manager.

– Premier League er verdens beste og mest omtalte liga. Det er også her de største summene florer i overgangsmarkedet samlet sett. Innen 31. januar vil det være omsatt spillere til og fra klubber over hele verden, også til lag i Premier League for mange milliarder kroner. Manchester United er tvunget til å forsterke for ikke å bli hektet helt av i verdens viktigste liga.

Så kynisk er fotballen blitt, at det laget som gjør det best på overgangsmarkedet, er ofte det laget som gjør det best i ligaens andre del etter jul.

Chelsea slo til slutt Manchester United 3-1 helt fortjent. Kaptein Vidic fikk rødt kort helt på slutten, som om dagen ikke var ødelagt fra før for alle som har et hjerte for de røde.

Hva mener du Manchester United bør gjøre for å få skuta på rett kjøl? Er David Moyes rett mann til jobben på Old Trafford?

 

Foto: Flickr/  victorronaldo434

Vargas

Tags: Chelsea, gullkampen, Manchester United, Samuel Etoo

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Idar Vollvik går over lik for å tjene penger!

Idar Vollvik er kjent for å fremme sine produkter i ekstremt tempo på sin "Facebook-profil for et av sine selskap,...

Går du aldri ned i vekt- Tung benbygning? Kjempe tung!

Om du har hørt uttrykket "å ha tung benbygning" som årsak til manglende vektreduksjon så er det en billig unnskyldning....

Lukk