Eventyret om Askeladden Solskjær fortsetter- nå er han Premier League manager

Kristiansunderen Ole Gunnar Solskjær var så god som barn at han ble tatt med i troppen til Clausenengas guttelag før han egentlig var god nok. Hans trener i kysbyen Ole Olsen så den lille spjælingen som hadde et stort talent for fotball. Årene gikk og gutten ble tøffere og sterkere. 

– Hans far Øivind var en meget god bryter og lærte sønnen noen triks i Karihola der familien bodde. Gutten fikk mer muskler, men hadde farten inne. Da han ble tatt opp som A-lagspiller som 17 åringen og fra da gitt det bare en vei. Åge Hareide hadde sett nok og hentet Nordmøringen til Romsdalen og Molde.

Her fortsatte historien om gutten fra «Bailsund» som skulle bli verdens meste kjente nordmann.

– Her gjorde han seg så bemerket at selveste Manchester United var interessert. Sesongen 96/97 signerte Ole Gunnar kontrakten som skulle bli en viktig del av livet hans. Ja helt avgjørende når vi nå i ettertid vet hvordan det skulle gå. Han vant «the treble» i 1999 (Champions League, FA-Cup og seriegull i samme sesong) som høydepunktet på en fantastisk karriere i Manchester United.

Etter langvarig skade måtte han legge opp som spiller, 27. august 2007.

Da gikk veien videre som coach for reservelaget til Manchester United, også der gjorde han seg bemerket med meget gode resultater.

Fra England gikk veien hjem, gutten fra Kristiansund tok med seg familien og reiste tilbake der eventyret hadde startet. Men fotballeventyret skulle fortsette. Molde Fotballklubb ønsket «20 The Legend» velkommen som sjef på Aker stadion. En umiddelbar suksess med seriegull i første forsøk. Det samme skjedde året etter og slikt blir lagt merke til i England, der Ole Gunnar Solskjær har et meget godt navn.

Sist sesong startet ikke så bra så seriegullet glapp, men Molde slo Rosenborg i Cup-finalen. Tre trofeer på tre sesonger. Solskjærs navn kan risses inn med gullskrift på Aker Stadion.

Flere klubber meldte sin interesse, Aston Villa, flere tyske klubber, West Brom, men det passet ikke inn i 40 åringen og hans families planer.

Men så kom Vincent Tan med et tilbud som vekket Ole Gunnars nysgjerrighet. Cardiff spiller på øverste nivå i England, klubben holder til i Wales, men de har fått en manager fra Kristiansund.

– Askeladdens eventyr fortsetter med uforminsket styrke. Ole Gunnar Solskær er en ærlig og redelig personlighet som fortjener stor respekt for den jobben han har gjort, både som spiller, som sjef i Molde og nå som manager i Premier  League.

Gratulerer og lykke til i Cardiff, Ole Gunnar!

 

Foto: Flickr/  Blog Gallery

Vargas

9 thoughts on “Eventyret om Askeladden Solskjær fortsetter- nå er han Premier League manager

  1. Nå skuffer du igjen Per.

   Du som var en oppegående fyr tidligere, hva har skjedd? Gått på en Bondevik eller noe?

   Om du har så god greie på det, hvorfor ikke forsøke å komme med et saklig argument for din noe bastante påstand?

   Vargas

 1. Jeg er meget oppegående. Å hentyde at andre har psysiske problemer for de man ikke inntar politisk korrekt standpunkter er å gå over grensen. Solskjær blir en flopp fordi han ikke kommer til å få arbeidsro. Du så hva som skjedde med Solbakken, og situasjonen i Cardiff er mye verre enn i Wolves.

  1. Man går ikke over streken om man antyder at noen har gått på en smell, ikke i min verden ihvertfall. Mulig du er noe mer hårsår, det får så være.
   Det du påstår er bare synsing, du vet like lite som meg og alle andre hvor mye tid Solskjær får i Cardiff. Situasjonen i Wolves er fortsatt langt
   verre enn i Cardiff. Blant annet to divisjoner.
   Hadde du vært så oppegående som du påstår, burde du ha vært voksen nok til å ønske kristiansunderen lykke til i stedet for å svartmale situasjon, før
   Cardiff har sparket en ball under Solskjærs ledelse.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.