Hva kan ha skjedd med Malaysia Airlines flyet med 227 passasjerer og en besetning på 12? Flyet av typen Boeing 777 er blant de sikreste i verden, foreløpig er det ingen som vet med sikkerhet hva som skjedde.

Flyet forsvant fra radaren da det var på vei til Bejing fra Kuala Lumpur fredag 7. mars.

– Mange har teorier rundt den store gåten. Terror må nevnes så lenge det var passasjerer ombord med falske pass, sannsynligvis var det flyktninger som ville søke asyl i Kina. En annen teori er eksplosjon, siden det svære flyet forsvant plutselig fra radaren. En annen teori som nå er kommet fra flere hold, er trykkfall i cockpit, noe som kan føre til at pilotene, besetningen og passasjerene besvimer.

Trykkfallet, kombinert med feil med flyets tilførsel av oksygen gjennom maskene gjør at flyet flyr tomt for drivstoff og styrter deretter i havet. Fortsatt kun en teori.

Ferdskriverne og de sorte boksene ombord på Flight MH 370 har kapasitet til å sende signaler i 30 dager, det har allerede gått fem. Det betyr at det haster med å finne flyet med 239 mennesker ombord. Om det blir funnet er alt håp ute for å finne mennesker i live ombord, dessverre.

Tidligere ulykker der det tok tid før man fant spor og senere større deler av flykroppen, har vist at det i mange tilfeller er menneskelig svikt. I noen få tilfeller har det være teknisk svikt der flyene har gått i oppløsning i svært stor høyde. I 2009 skjedde nettopp dette.

Passasjerene som ble funnet i havet etter at Flight AF447 forsvant, gav svar. Flyet med 219 passasjerer og med en besetning på 12 skulle fra Rio i Brasil til Paris i Frankrike. Dit kom de aldri. Airbus-maskinen ble ikke funnet før nesten to år senere. På kroppen til de passasjerene som ble funnet ble det konstatert store skader på bekken på nesten samtlige, noen ble også funnet sittende i sine flyseter.

Svaret på gåten var, fall fra svært stor høyde. Flyet hadde gått i oppløsning. Teknisk svikt kombinert med menneskelige feil var konklusjon fra etterforskerne, en jobb som pågikk i tre år etter ulykken.

Foreløpig har ingen svar på hva som skjedde med Flight MH 370, dessverre. Men letingen fortsetter med uforminsket styrke over store land- og havområder.

Nærmere bestemt:

  • Nordover over land på Malaysia
  • Nord-vestover i Malakkastredet og Andaman-havet: Tirsdag opplyste kilder i det malaysiske forsvaret at det savnede flyet kan ha snudd og fløyet flere hundre kilometer vestover etter at det sist hadde kontakt med sivile luftfartsmyndigheter. Onsdag varslet Malaysia at de utvider søket til også å dekke Adamanhavet
  • Nord-østover i Thailand-bukta og Sør-Kina-havet
  • 42 skip
  • 39 fly
  • Fra 12 ulike nasjoner i et område på mer enn 107.000 kvadratkilometer

 

Kilde: Aftenposten.no

Foto: Flickr/  hsckcwong

Vargas

Tags: Flight MH 370, Flyulykke, Malaisia Airlines

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blogghore!

Hva er egentlig en blogghore? Jo, det er en blogger som er villig til å gjøre det aller meste for...

Får du ikke orgasme sier du?

  Da må du stille om tankegangen, for det er som med det meste ellers i livet- det sitter mellom...

Lukk