«Gullruten», Norges største show med media i fokus. Høye kanapeer, champagneglass, glitter, løsvipper og ei stripe ekstra i veska. Det kan røyne på utover kvelden. «Gullruten».  TV, media og journalistenes eget onani show der de digger seg selv i lyset fra TV-ruta. Kvalmt, men også viktig. 

Showet og programmet, vorspielet og nachspielet, kjolene og puppene, dressene og mennene. Gullruten har alt. Et show som er en årlig prisuteling og utmerkelse for den norske TV-bransjen. Utmerkelsen deles ut av stiftelsen Gullruten som ble opprettet av Norske Film- og TV-produsenters forening i 1998.

Kjendis eller journalist? Er ikke det det samme da?

– Alle helters mor kommer fra film og TV-bransjen. Utvilsomt en viktig bransje, men kan det bli litt vell mye selvdigging. Så absolutt. Noen er så PR-kåte på seg selv og sitt engasjement, uansett hvor lite eller involvert man er i et prosjekt. Noen gjør nesten alt for å komme på TV, det beviser antall søknader på de fleste reality TV-serier på TV. Mange tusen vil delta, uten tanke for hvilke konsekvenser det vil få å være full og gal på TV eller hva som skjer om man blir stemt ut og vekk i første program.

Som i fjor, Henriette Steenstrup og John Brungot leder showet

Selvsagt skal heltene hedres, men må det være gjort på en så blærete måte? Må de samme menneskene bli stilt de samme spørsmålene hver eneste år? Kan ikke TV2 og NRK finne nye TV-fjes som kan gi oss noe nytt? Ihvertfall nye mennesker å intervju. Ok, at vi har kanskje bare et par håndfull med ekte A-kjendiser her i Norge, men kan vi ikke slippe å se de samme kjedelige trynene?

– Vi nordmenn elsker kjendiser. Det beviser nemlig Se & Hør sine opplagstall i snart 40 år. Nå kommer bladet til og med to ganger i uken for tilfredsstille nyhets-kåte nordmenn. TV-Dorthe likeså. Hun har vel holdt på i snart 12 år med sitt show på TV2, slarve TV med kjendisene i fokus.

Ikke alle journalister en kjendiser, noen elsker å være det, andre kan ikke for dra det- dessverre er det noen som prøver fot hardt og det skinner så veldig gjennom. Ikke lat som du er mer kjent enn du faktisk er, kjære journalist.

Hva er en journalist i 2014? Er han i nærheten av en journalist fra 70- eller 80´ tallet? Neppe. Da var journalisten en hardtarbeidende perfeksjonist som gjorde alt for for å få sin tekst og sitt nyhetsinnslag så riktig som mulig.

Nå teller kronene og salgstallene mest. Dessverre for journalisten. Det er ikke nok jobber til de som ønsker å gjøre en god jobb. Han må ofte endre sin arbeids-hverdag til å bli «frilans». Å Skrive på opprag for andre uten å ha fast base eller fast inntekt. En usikker og uholdbar situasjon å være i over lang tid for de fleste. Det gir en frihet som noen kan sette pris på, men ikke stort annet.

– Den gang journalisten luktet øl og sigaretter visste vi at han hadde noe stort på gang, en stor story, eller en scoop. Nå har journalisten mer enn nok med å kommentere via sosiale medier og med å få nok «likes» på Facebook. En journalist som prioriterer glam, stas og fjas gjør helt sikkert jobben sin, det er viktig å bli sett og sees sammen med andre.

Må det på død og liv være gjort på en slik måte at man oppfatter kjendiser og journalister som om de er viktigere enn andre? Gullruten er et show der ingen andre en «vi» skal hylles. Hadde det ikke vært bedre om journalistene ble hyllet for seg en kveld og kjendisene en annen? Eller er alle disse «one big happy family»?

Jaggu godt Märtha og Ari flytter hjem snart, så kjendisene, unnskyld, journalistene får noe mer fornuftig å gjøre.

 

Foto: Flickr/ TV 2 Kommunikasjonsavdelingen

Vargas

Tags: Gullruten, Journalist, kjendis

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Aguero wins it for City- hørt den før?

Alt tyder på at det blir Manchester City som vinner Premier League. Etter at både Chelsea og Liverpool har hatt...

To blog- or not to blog…

Er du glad i å blogge så blogg. Gjør du det for at alle andre gjør det så la vær....

Lukk